Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Så lindrar du din pollenallergi - här är 7 smarta tips

blogg.se 28/03
Våren är officiellt här! Men årstiden innebär inte bara glada miner för alla.

Ljusare dagar, skinnjacka till jobbet, kaffe i solen och ... pollen. Här är några verktyg så att du kan ta dig igenom säsongen något sådär levande.



 

1. Följ pollenprognoserna

Ett hett tips! Är du osäker på när allergin kan komma att slå till så glider du bara in på pollenkoll eller pollenrapporten och checkar av läget. En liten hjälp på vägen!




2. Byt kläder när du kommer hem

Pollen sätter sig lätt i kläderna. Om du är känslig mot pollen är det en bra idé att byta kläder när du kommer hem så att det inte blir fortsatt jobbigt även i hemmets trygga vrå.




3. Undvik tobaksrök

Har du någon i din närhet som är pollenallergisk eller är du det själv så försök undvika tobaksrök. Det förvärrar nämligen allergin.




4. Börja i tid

Även om du inte har besvär varje dag eller inte fått känningar ännu så kan det vara bra att börja i god tid. Nässprej med kortison tar tillexempel en vecka innan full verkan uppnås.




5. Dagligt intag av honung

Må låta en aning udda, men en tesked närproducerad honung om dagens sägs lindra pollenallergi på samma sätt som ett vaccin. Det gäller dock att ha lite framförhållning och börja i tid. Värt att testa!




6. Skippa utomhusträningen

Förmodligen en av de största besvikelserna, eller hur? Besvären kan faktiskt öka vid fysisk ansträngning. Att träna inomhus eller matcha aktiviteten vid fuktig väderlek kan vara en lösning på problemet.




7. Städa näsan
Du läste rätt! Pollen sätter sig i nässlemhinnan vilket gör att en enkel koksaltlösning eller valfritt tillvägagångssätt kan lösa din ständigt kittlande näsa.


Läs fler bra tips för att lindra din pollenallergi HÄR.

Askyr du också pollen?
 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier