Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

JOHANNA: EN MIDSOMMARNATTSDRÖM MED SJU SORTERS BLOMMOR

blogg.se 22/06
Förväntningarna på midsommar är alltid skyhöga vilket gör många nervösa. Därför vill Johanna Kajson påminna oss om vad som egentligen räknas och är det viktiga denna dag...  

Vi är många som drömmer om den perfekta midsommardagen med sol, kärlek, blommor i håret och glada barn.

Alltför ofta slår inte denna dröm in.

Men ska regn, blåst och ändrade planer verkligen få förstöra stämningen?

 

Johanna: Jag vaknar tidigt av det intensiva fågelkvittret som letar sig in genom den lilla fönsterspringan jag öppnade sent igårkväll för att få in lite frisk luft. Det finns ingen tid på året som fåglarna låter så intensivt som nu, en midsommamorgon i juni. De låter så högt att jag nästan tror att de sitter på min axel där jag ligger och gnuggar mig i ögonen alldeles nyvaken och småyr.

 

 

Jag tittar ut, snälla låt det vara sol hinner jag tänka innan den smågrå och mulna himlen når mitt blickfång.

 

Klassisk midsommarväder - prognosen säger sol, moln och regn hela dagen.

 

Vi har tänkt fira utomhus på landet och är helt ärligt lite för många gäster för att få plats i det där tältet vi stod och svor över när vi byggde ihop igår. Men det går, det gör det ju alltid.

 

 

Idag ska vi klä en midsommarstång med grönskande löv, vi ska ha blomstrande vackra kransar på våra huvuden och barnen ska springa runt och skratta sådär intensivt, bedårande som bara barn kan göra en sommardag.

 

Det ska bli som i filmen jag har spelat upp i mitt huvud om och om igen senaste tiden - en midsommarnattsdröm.

 

 

Vi ska plocka sju sorters blommor och lägga under kudden men vi skippar det där med att vara tysta och klättra över sju gärdsgårdar. Vem jag kommer drömma om vet jag ju redan, mannen i mitt liv som nu sover lugnt kvar medan jag och sonen tassar ner för trappan för att brygga morgonkaffet och sätta på Ledins senaste hit.

 

”Det här är de dagar, de dagar vi drömt om” sjungar Tomas för mig från högtalarna och vi nynnar med. Midsommarkransarna ligger i kylskåpet, de gjorde jag redan igår och jag kan inte låta bli att bära min redan till jordsgubbsfrukosten.

 

 

Sonen vägrar sin men det gör ingenting, det ska bli en fantastisk dag ändå hinner jag tänker innan regnet brakar loss utanför huset. Det fullkomligt vräker ner och jag undrar om tältet kommer hålla eller om det blåser iväg som det gjorde för 2 år sedan. Äsch, då får vi väl sitta inne…

 

Att midsommarafton ska vara fyllt med nypotatis och sill, snapsvisor och svenska jordgubbar och att vi drömmer om att sitta under bar himmel men oftast hamnar inne vid brasan till slut gör ingenting.

 

Det finns inga som anpassar sig så väl efter vädret som svenskar på en midsommar. Reklamen där bord flyttas in och ut och det är mer gummistövlar än höga klackar berättar en historia vi alla känner igen år efter år och vi småskrattar när vi ser den.

 

Det kommer bli regn på midsommar i år igen men det gör faktiskt ingenting för jag ska plocka sju sorters blommor och mannen jag drömmer om är redan min sedan 11 år och min midsommarkrans på huvudet doftar redan ljuvligt. Allt är som det ska, låt oss njuta och ta en jordgubbe till!

 

Av: Johanna Kajson. Ni hittar hennes blogg här!
 

 

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ DETTA:

- Krönika om svenska män som kastar av sig kläderna.

- Läs detta om du behöver slappna av mer!

- Såhär förvandlar du ditt matsvinn till fantastiska odlingar.

- Lär känna vår veganska skönhetsdrottning.

- Missa för Guds skulle inte de bästa sommartårtorna!

Gilla
Visa fler kategorier