Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Möt personen bakom den fantastiska pysselbloggen silverödlan

blogg.se 24/04
Superpysslaren Merja avslöjar vart hon får sin inspiration ifrån och orsaken bakom bloggnamnet silverödlan.

Den här veckan får vi lära känna personen bakom den fantastiska pysselbloggen silverödlan. Vem är hon och vart får hon sin inspiration ifrån? Svaren finner du här!


1. Berätta lite kort om dig. Vem är du?

– En pysselgalen fembarnsmamma som bor i ett ljusgrått trähus i Knivsta, ute på landet mellan Uppsala och Stockholm. Jag kommer ursprungligen från Finland men har bott i Sverige i över 20 år, så numera känner jag mig faktiskt mer svensk än finsk.


2. Vad får man läsa om på din blogg?

– Om pyssel och DIY-projekt i alla dess former. Jag har alltid älskat att skapa med händerna, oavsett teknik. Jag klipper, limmar, målar, gjuter, stickar, syr, bakar, renoverar möbler, ja allt. Det pyssel som idag ligger mig närmast hjärtat är matpyssel, food art, alltså att få ätbara saker att se ut som något helt annat.


Ätbara tändstickor, hur coolt? Klicka här för att se hur du gör dem.


3. Silverödlan är ju ett lite speciellt namn, vart kommer det ifrån?

– Ja säg det, haha! Jag hade enorma problem med att komma på ett bra bloggnamn. Det var faktiskt orsaken till att jag inte startade bloggen tidigare, för allt jag kom på var redan taget. Jag tänkte att något med silver passar en bloggare som nästan är dubbelt så gammal som de flesta andra. Så jag googlade silver plus olika djur och just silverödlan gav väldigt få träffar. Alltid bra att vara ”lätt-googlad” tänkte jag.


4. Bra tänkt! Bloggen har ju inte funnits speciellt länge, hur kommer det sig att du startade den?

– Nej verkligen inte, jag är en rookie på det här. Det var bara sex veckor sedan jag skrev mitt första inlägg och fyra veckor sedan som jag gjorde bloggen offentlig. Jag har visserligen haft många bloggar tidigare i mitt liv men de har varit mer dagboksbetonade. Jag pysslar alltid med något och tänkte att en blogg borde funka bra som ett pysselarkiv. Sedan älskar jag även att arrangera och fota bilder, och det är ju trevligt att ha en anledning till att göra det. Pyssel är som terapi!


Merja visar hur hon har gjort sina supersnygga virkade disktrasor. Inlägget hittar du här.


5. Önskar jag var lika pysslig! Varför valde du att blogga på blogg.se?

– Jag har alltid vetat att den dagen jag startar en blogg igen, skulle det bli på blogg.se. Jag läser massor av bloggar här och tycker att det finns en positiv anda på portalen. Blogg.se är en i högsta grad aktiv och levande plattform. Jag gillar även att ha en tillhörighet, en bloggfamilj.


6. Vad härligt att du trivs här på portalen. Vilka är dina fyra populäraste inlägg?

– Jag har ju som sagt bara bloggat i några veckor, men mitt allra första inlägg om legotavlor har visat sig bli väldigt populärt. På delad andra plats kommer ljud-memory av Kinderäggs-skal och inlägget om ett lite annorlunda sätt att färga ägg. På tredje plats kommer lite oväntat mina virkade disktrasor. Fjärde platsen delas av inlägget om naturfärger till påsk och min rosa blöjtårta.


Gör ditt kreativa ljud-memory av kapseln i ett kinderägg. Du hittar inlägget här.

 

7. Tänkt vad man kan göra av ett simpelt kinderägg. Vart får du dina idéer ifrån?

– Oj, de flesta bara kommer till mig. Jag tycker det är svårare att låta bli att samla på mig idéer än tvärtom. Instagram och Pinterest är nästan outsinliga källor till inspiration. Jag har ju förmånen att vara flytande på finska, så jag brukar köpa på mig finska inrednings- och pysseltidningar när vi är där på besök. Det kryllar av kreativa, duktiga människor i Finland!


8. Sist men inte minst, nämn tre saker som inte så många vet om dig?
  • Jag har sytt flera brudklänningar, bland annat min egen. Har även sytt några balklänningar samt en och annan dopklänning.
  • Jag avskyr verkligen verkligen flugor. Har inga problem med spindlar, myror, getingar, ormar eller annat normalt, men flugor! Finns det en fluga inomhus, kan jag inte tänka på annat innan den är borta.
  • Jag kan både stå på huvudet, stå på händerna och hjula. 

Tack Merja för att vi fick lära känna dig lite bättre! Hennes blogg hittar du här.


DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier