Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Träningsbloggaren Linn tipsar här om 5 nyttiga och enkla frukostar

blogg.se 25/10
Brukar du snabbt slänga ihop en torr brödskiva med lite ost? Eller kanske yoghurt med flingor? "Inte speciellt mättande eller nyttigt", säger träningsbloggaren Linn.

Har du svårt att komma på vad du ska äta på morgonen?

Det har vi med.

Därför har vi fått hjälp av fitnessbloggaren Goforfit  med fem nyttiga tips på vad du kan äta på morgonen – som både är proteinrikt och mättande.

 

1. Smoothie

Smakerna går att variera i oändlighet, men med frysta bär, mandelmjölk och proteinpulver har du en bra grund. Ett supertips är att hälla i lite fryst broccoli - ger ingen smak men däremot en massa mer näring.

 

 

2. Gröt

Jag använder ekologiska havregryn (gärna fiberberikade – mer mättande) samt att jag ökar upp proteininnehållet med hjälp av proteinpulver och/eller äggvita. Toppa med jordnötssmör för nyttiga fetter och därmed en komplett måltid som du håller dig mätt på länge.

 

3. Proteinpannkakor

Väljer du färdigt pulver – var noga med att det faktiskt är proteinpannkakor. Fördelen att göra egna är att du vet till större del vad de faktiskt innehåller. Toppa dina pannkakor med t.ex bär eller nötssmör.

 

4. Kvarg & bär

Naturell kvarg med låg fettprocent ger en frukost med högt proteininnehåll men är samtidigt kalorisnålt. Smaksätt med Fun Light, enkelt och otroligt gott! (Och du slipper onödigt socker som ofta smaksatt kvarg har).

 

5. Knäckebröd

Välj ett bra knäckebröd, exempelvis fullkorn eller surdeg. Påläggen varierar du sedan för att få en bra sammansättning av protein, fett och kolhydrater.

 

 

 

 

Här hittar du Linns blogg.

 

 

 

 

Bryr du dig om vad du äter till frukost?
 


Du kanske även gillar:

  • PT-tjejerna tipsar om 5 bra saker att äta efter träningspasset
  • Nyttig glass du till och med kan äta till frukost
  • Så äter du billigt och nyttigt – här är 10 billiga livsmedel
  • 7 saker du måste lära dig om kost och träning
  • PT:n avslöjar – vanligaste myterna om kost och träning
Gilla
Visa fler kategorier