Kolla: Såhär gör du de mest gudomliga browniekakorna med nutella du sett
Brownie, cookies och nutella – allt i ett.
Kan det bli bättre?
Här är ett smaskigt recept alla borde testa.
Bakbloggaren Jonas bakar har lagt upp ett himmelskt gott recept på browniekakor med nutella ni bara måste testa. Det ser så löjligt gott ut att jag förmodligen kommer ställa in mina helgplaner, baka tre satser av det här receptet och äta upp varenda smula under fredagens Idol.
INGREDIENSER
50g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
170g mörk choklad
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 msk starkt kaffe, kallt
Nutella
50g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 170°. Smält chokladen och låt svalna något. Vispa smöret krämigt tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smörvispet. Rör ner den smälta chokladen och kaffet. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den lättare att klicka ut. Klicka ut smeten, 1 msk stora, på en plåt med baklpåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler. Bred sedan nutella på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två. Smält choklad och ringa över.
* Provgrädda gärna en kaka först för att se hur mycket de flyter ut.Kolla också tiden så att du får den konstistens på kakan som du vill ha. Vill du ha ensaftig och nästan kladdig kaka så låter du dem stå inne i 10 minuter, lite längre om du vill ha en torrare kaka.
Kakorna gör sig bäst om de får vila i kylskåp över natten, så att de hinner sätta sig ordentligt.
Du kanske även gillar:
- Fyra smarriga recept med nutella
- Så gör du enkel nutellakaka – med bara två ingredienser
- Enkelt recept på nutellabrownies – med bara tre ingredienser
- 15 saker du aldrig ska äta tillsammans med nutella
- Så här enkelt gör du nutella-lasagne