Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Josefin: Skulle jag vara alkoholist? Jag som är tjej och 20 år gammal – knappast

blogg.se 21/10
"Till en början förstod jag inget alls. Skulle jag vara alkoholist? Jag som är tjej och 20 år gammal. Knappast. Alkoholister är ju gubbarna på parkbänken och såna som min pappa. Inte jag."
Josefin Dahlberg skriver på sin blogg hur det är att vara nykter alkoholist i tidig ålder.

– Jag blev nykter när jag var 20 år då jag fick förklarat för mig att jag var alkoholist. I dag har jag varit nykter i över sex år.

 

Josefin Dahlberg har varit öppen med sina tidigare problem med alkohol och är en förebild för många. På sin blogg har hon skrivit ett öppet inlägg om hur hennes alkoholism började i en tidig ålder. 

– Jag sökte hjälp för mina alkoholproblem första gången när jag precis fyllt 18 år. Jag gick hos olika alkoholterapeuter som försökte få mig att dricka "normalt".

 

Denna medicin skulle göra att alkoholen inte skulle ge henne kickar, men det fungerade inte utan fick situationen att kännas ännu mer hopplös. Två år senare började hon en ny behandling. 

– Jag lärde mig att jag aldrig kommer kunna lära mig att dricka normalt. För jag är alkoholist. Till en början förstod jag inget alls, skriver hon och fortsätter:

– Skulle jag vara alkoholist? Jag som är tjej och 20 år gammal. Knappast. Alkoholister är ju gubbarna på parkbänken och såna som min pappa. Inte jag.

 

 

Varför tycker du att det är viktigt att skriva om detta ämne? 

 – För att det är viktigt att visa att alkoholism har flera ansikten. Jag vill visa unga tjejer som har samma problem som jag att det går att sluta dricka även om man är en ung tjej. Och att man kan ha ett riktigt bra liv! Och så tycker jag som är uppvuxen i en familj med alkoholism att det är viktigt att bryta tystnaden om alkoholismen!

 

LÄS HELA BLOGGINLÄGGET HÄR

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

 

Gilla
Visa fler kategorier