Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

"Läste din snyfthistoria om din anorexi och hur stark du är, alltså nej... Du är ytlig"

blogg.se 22/10
En läsare skrev till träningsbloggaren Linn Strömberg att hon inte är en kämpe som nu är fri från ätstörning. Hon är en idiot och en helt ordinär medelklass tjej med bräckligt psyke....

"Du har ett svagt psyke och är en ordinär medelklass tjej med bräckligt psyke." 

Det fick Linn höra av en bloggläsare när hon skrev om sin kamp mot aneroxia. 

– Jag väljer dock att berätta och dela med mig av mina erfarenheter och tankar i hopp om att kanske kunna, på något sätt, hjälpa andra där ute, säger Linn. 

 

Träningsbloggaren Linn har tidigare haft ätstörning och skrivit mycket om sin kamp mot aneroxia. Detta har fått en läsare på bloggen att se rött. "Klara" som hon kallade sig gav en mycket otrevlig kommentar.

 

"Läste din snyfthistoria om din anorexi och hur stark du är, alltså nej, faktumet att du har ett så pass svagt psyke att du är så känslig och mottaglig för yttre påfrestningar gör inte dig till ett offer eller till en kämpe, de gör dig till en idiot."

 

Hon gav även Linn en känga för att hon har ett bräckligt psyke och är ytlig. 

 

"Du är bara en helt ordinär medelklass tjej med bräckligt psyke och ett beroende för allt som har med utsidan att göra, du är ytlig, allt du gör har egentligen med utseende att göra. Du är ett skal."

 

I stället för att bara ta emot denna svidande kommentar så ställer sig Linn rakryggad och ger svar på tal till "Klara". 

– Jag ska erkänna, en del av mig skäms till viss del att jag trillade ned i den där sjukdomen. Det är fel att känna så. Men en del av mig tycker det är ett nederlag, att det faktiskt var svagt av mig att bli sjuk. Jag väljer dock att berätta och dela med mig av mina erfarenheter och tankar i hopp om att kanske kunna, på något sätt, hjälpa andra där ute.

 

– Vad jag däremot inte skäms över är mig själv. De som drabbas av ätstörningar brukar ofta ha en sak gemensamt – otroligt höga krav på sig själv. Människor med stort driv. Om dessa prestationskrav går överstyr och fokuset läggs på helt fel saker kan det gå så pass illa som en ätstörning.

 

LÄS HELA INLÄGGET HÄR

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

  • Linn: 8 dumma saker jag fick höra när jag hade aneroxia
  • Träningsbloggaren: Jag trodde att jag var född utan lycko-gen, jag hade så fel 
  • Här är modebloggarens gripande inlägg om kroppshatet
Gilla
Visa fler kategorier