Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg Matilda, 21: Lev först – blogga sen! 

Matilda Danielsson 05/12
Den här veckan har vi pratat med Matilda Berlin, en glad 21-åring som vill inspirera och sprida glädje genom sin blogg. Hon ger oss dessutom det allra bästa tipset på hur man ska göra för att inte få livet att springa ifatt oss.

I sin nya lägenhet i Visby eller på ett träningspass som gruppinstruktör, tillbringar hon helst sina dagar.
När hon inte bloggar såklart!
Här kommer en intervju med den levnadsglada Matilda Berlin.


Hej Matilda! Berätta lite om dig själv och varför man ska kika in på din blogg!
– Jag är en glad och positiv 21-åring som försöker hitta min plats i vuxenvärlden. Min blogg är 100 procent jag. Jag skriver om allt i min vardag, händelser, tankar och reflektioner. Jag brinner för träning och hälsa och jobbar som gruppträningsinstruktör. Det absolut bästa jag vet är att inspirera och att få andra på bra humör, vilket jag också vill förmedla över internet. Så ha ni en dålig dag, kan ni absolut titta in på min blogg.


Det låter ju inte helt fel, inspirerande! Hur länge har du bloggat och vad var det som fick dig att börja?
– Jag började blogga för två år sedan när jag inte kunde sova eftersom att jag låg och funderade över lite tråkiga händelser som hade hänt under dagen. Jag var besviken, arg och sårad och visst inte hur jag skulle hantera det. Sen plockade jag fram datorn och mailade mig själv. I samma takt som fingrarna flög fram över tangentbordet lättade det i mig och jag insåg hur bra jag mådde av att få skriva av mig.


Vilken trevlig blogg-historia! Har du något mål som du vill uppnå med bloggen?
– Självklart skulle det vara en ren och skär önskedröm att kunna leva på bloggandet. Men något mål kan jag inte säga att jag har. Att blogga är något jag brinner för och att kunna dela med mig av mig själv och lyckas inspirera andra är mer än belöning nog.


Det låter som ett sunt sätt att se på blogg-mål tycker jag. Vilka bloggar följer du?
– Jag följer Janni Delér, Ida Warg och resten utav den så kallade eliten. Men det var Gabriella Joss som var den första jag verkligen fastnade för och har följt under en lång tid nu. Det finns verkligen såå många fantastiska bloggare där ute. Några andra jag följer är Johanna Utterberg, Linda och Frida Eklöf


Vilka bra inlägg! Nu får du berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet.
1. Jag önskar verkligen att jag var mer utav en partyprisse.

2. Jag har "halvt" dyslexi.

3. Jag är i grund och botten oerhört blyg, men har de senaste åren blivit likt en ny person.

 




Kul fakta! Vilka är dina fem mest populära blogginlägg och varför tror du dessa blivit så uppskattade? 

1. 20 saker jag lärt mig på mina 20 år 
För att det är ett sånt där härligt måbra-inlägg. Humoristiskt och lättläst med hög igenkänningsfaktor 


2. Sociala medier kan få mig att må dåligt
Jag tror att det var många som känner igen sig i det jag skrev. Ju mer sociala medier utvecklas, desto bättre kommer folk bli på att skapa den perfekt bilden, att formulera sig så att man blir avundsjuk och mer och visa sina bra sidor och gömma de dåliga. Vi alla vill nog vara perfekta och gärna få folk att se upp till en. Så självklart kan man må dåligt när man känner att man inte är i samma klass. 


3. Låt inte rädslor styra


4. Jag fick förlängning på jobbet
De två inläggen här ovan handlar lite om pushen man kan behöva. Jag vet att det finns hur många som helst där ute som inte är 100 procent nöjda med sina liv, men är alldeles för rädda för att våga (som i mitt fall) säga upp sig. Men jag insåg att det inte går att känna sig missnöjd. Livet är alldeles för kort för det! 

5. Äventyr i ett förhållande
Jag gissar på att detta inlägg blev populärt för att det är ett sånt där härligt inlägg bara. Jag själv älskar att läsa om folks förhållanden, dejter och se mysiga bilder därifrån. Och det är precis vad mitt inlägg innehåller. 

 


Slutligen, har du något supertips till alla bloggare som man bara måste ta till sig? 
– Lev först, blogga sen. Jag tror att många likt jag har fastnat i ett tänkande att "jag måste göra det här för bloggen, jag måste bara skriva klart det här inlägget innan något annat" eller "jag måste se till att få det här på bild". Men något vi inte kan göra är att låta livet springa förbi oss när vi kollar genom våra blogglinser. Så LEV, NJUT och blogga sen - berätta hur underbart det är!


Ett stort tack till Matilda, tack för en superbra intervju som jag tror många kommer vilja läsa flera gånger om! 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier