Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Tio snabba frågor med fantastiska Vanja Wikström

blogg.se 30/05
Hon är medgrundare och VD för GlamMom.se, poddare, bloggare, vloggare och mamma. Vi har tagit ett snack med fantastiska Vanja Wikström om att ta selfies när ingen ser, att våga välja och det bästa med att vara mamma.

Hennes liv består mest av ovanliga dagar.
Om hon fick välja en superkraft skulle hon vilja kunna teleportera sig.
Här är tio frågor till härliga Vanja. Enjoy!

Tjena hej Vanja! Hur är läget?


– Just nu är det rätt hostigt. Jag har åkt på min 56936443:e förkylning för i år. Så är det när man har småbarn som blir sjuka stup i kvarten för att bygga upp sitt immunförsvar. Har förstått att det lugnar ner sig runt fyra års ålder, så nu har jag bara ett och ett halvt års sjukdom kvar…

Foto: KajsaCharlotta.se

Hur ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
– Jag har nog mest ovanliga dagar tror jag. De är liksom aldrig likadana nu för tiden. Men de brukar börja med ett bad – det absolut snällaste sättet att väcka kroppen! Efter det spelar jag och Iggy (mitt kiddo) fotboll här hemma, det är hans nya favoritgrej. När han trampat iväg till föris i sällskap av sin pappa äter jag frulle i lugn och ro. Sen är det lite olika beroende på vad jag ska jobba med för dagen.

– Är det måndag kör vi möte på GlamMom-kontoret klockan 10 och går igenom vad vi ska göra i veckan. Är det tisdag spelar jag in min och Josefin Dahlbergs poddis “Josefin & Vanja”. Resten av tiden varvar jag mellan mina två jobbinriktingar; dels är jag VD för GlamMom.se med ansvar för PR, marknadsföring och sälj och sen jobbar jag också med mitt personliga varumärke, och där ingår att blogga, podda, vlogga och allt som har med mina sociala kanaler att göra. En härlig mix!


På kvällen lagar min kille Niklas något gott att äta, han lagar all mat här hemma – love it!, sen leker vi med Iggy och avslutar dagen med mys i soffan framför någon serie. Klockan 23 försöker jag vara i säng.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?


– Egentligen är jag kvällsmänniska, men sen vi fick barn har Iggy bestämt att jag ska bli morgonmänniska. Kan inte göra så mycket åt det, klockan 7.00 är det full fart, och då orkar jag inte vara uppe så sent. Så nu för tiden är jag nog en morgonmänniska. Dock högst ofrivilligt. 

Foto: KajsaCharlotta.se


Du är medgrundare av och VD för GlamMom.se, poddare, bloggare, vloggare och mamma för att nämna några saker. Hur hinner du med allt?
– Det gör jag inte, så jag har konstant dåligt samvete över saker som borde fixas. Men jag har precis gått ner i tid på GlamMom för att kunna satsa mer på bloggen, podden och så vidare, just för att jag inte pallar jobba 300% längre. Det funkar en period, men inte i längden. Man måste våga välja, och inte försöka göra allt, för det går inte.

Men jag kommer nog alltid att jobba mer än många andra, just för att jag älskar det jag gör. Har alltid varit egenföretagare och alltid tyckt om det jag valt att jobba med. Så jag kommer aldrig bli en 9 till 5-person. Mitt jobb är mitt liv är mitt jobb är mitt liv – de går in i varandra och det trivs jag finfint med.



Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
– Att kunna teleportera sig vore ju guld. Då skulle jag få se en massa spännande ställen och tidsepoker – och dessutom slippa flyga som jag avskyr.



Jag gillar inte att sortera och para ihop strumpor och hänga tvätt. Vad är det absolut tråkigaste du vet när det kommer till vardagssysslor?
– Att laga mat! Är därför evigt tacksam att jag lever tillsammans med Niklas som helt tagit over det i vårt hem.



Hur kommer du klä dig i sommar, har du något måste-ha-plagg du kan tipsa om? 
– Mitt måste ha plagg är fladderbyxor, världens bästa sommarplagg! Vida, tunna byxor som är snygga och svala. Gärna mönstrade. Bärs med platta sandaler på dagen och kilklackar eller Swedish Hasbeens-träskor på kvällen.


När ingen ser dig, vad gör du då?
– Tar selfies med självutlösare till bloggen, rätt lökig syn kan jag avslöja. Tänk på det nästa gång ni läser en blogg – alla fräsiga bilder på bloggaren i sitt hem är förmodligen tagna med självutlösare. Det här med att posera ensam hemma framför sin kamera känns inte alltid så hett. Men det blir fint på bloggen!

Det bästa med att vara mamma?
– Att ha en konstant källa till lycka omkring sig hela tiden. Och Iggy behöver inte ens göra nåt för att jag ska känna den där härliga känslan, han behöver bara finnas till. Det är så himla fint faktiskt.

Foto: KajsaCharlotta.se


Om du skulle ge ett tips till nyblivna föräldrar, vad skulle det vara?
– Jämför inte din unge med andras. Det är så lätt att bli stressad över alltifrån amning till krypning till när barnet börjar gå, prata och så vidare.. Tänk så här i stället: hur många människor har du träffat på i ditt liv som INTE lärde sig gå, äta vanlig mat, prata med mera? Inte så många va? Nej, det mesta ordnar liksom till sig på vägen, så ta det lugnt och njut av ditt lilla barn i stället.



Snart sommar som sagt. Hur underbart? Ska du hitta på något kul?
– Vi ska åka till Portugal tillsammans med Niklas syster och hennes barn och det ska bli SÅ mysigt! Då ska Iggy få prova att surfa för första gången, Niklas är en surfnörd deluxe, vi ska äta smarrig mat och ha grymt häng i vacker miljö. Det blir toppen, can´t wait!


Här hittar du mer av Vanja



Du kanske även gillar:

 

 

Gilla
Visa fler kategorier