Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Supersmarriga "no bake"-cheesecake med jordnötter och choklad

blogg.se 23/05

Orkar du inte vänta när något gräddas i ugnen? Här har du en cheesecake lika underbar från ugnen som utan gräddning! Toppa den med det du gillar mest.

En cheesecake är ju något som alltid går hem hos alla, speciellt en som man inte behöver vänta på under gräddningstiden.

Här är en krämig kaka med pretzelbotten, jordnötssmör och marshmellowfluff.

Bara det gör ju så det börjar rinna i munnen!

 

Recept till botten:

200 gram pretzel-kringlor eller salta pinnar

80 gram smält smör

 

Fyllning:

3 dl lättvispad grädde

300 gram Philadelphiaost (rumstempererad)

2 dl jordnötssmör (rumstempererad)

2 dl marshmallowfluff (rumstempererad)

1 1/2 - 2 dl florsocker 

1 msk vaniljsocker

 

Ganache:

2 dl vispgrädde

150 g mörk choklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa pretzel i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och häll ner det i matberedaren. Mixa igen till en grynig massa. Har du ingen matberedare går det bra att lägga pretzel i en påse och kavla med kavel över påsen tills det blir små smuligt, blanda ihop massan i en bunke, med det smälta smöret.

Ta fram en rund bakform med avtagbara kanter (mellan 20-24 cm). Tryck ut massan i formen och upp över kanterna lite.

Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta sedan ut och låt svalna helt. Du kan även ställa in formen i frysen cirka 30 minuter och välja att inte grädda den. Men jag tycker att bottnen håller ihop bättre och smular mindre om den gräddas. Vispa grädden så att den blir lättvispad och fluffig.

Ta fram en bunke eller använd bakmaskinen. Lägg i Philadelphia osten och jordnötssmöret och vispa ihop. Tillsätt marshmallow fluff, florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en jämn smet. Tillsätt grädden och rör ihop så att allt är väl blandat. Häll ner smeten över den avsvalnade pretzel botten.

Ställ in i frysen och låt den stelna helt. Cirka 2 timmar eller känn försiktigt då och då om smeten är fast. Bryt chokladen i mindre bitar. Ta fram en kastrull och värm grädden så att den blir riktigt varm men den får inte börja koka. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i chokladbitarna och blanda allt väl tills chokladen har smält. Låt sedan svalna. Ta ut formen ur frysen och häll över den avsvalnade chokladen.

Ställ tillbaka i frysen och låt den vila ytterligare två timmar eller över natten. Ta ut formen en stund i rumstemperatur innan servering.

 

 

Tycker du om cheesecake?
 

Gillade du denna cheesecaken? Kolla då in dessa!
Gilla
Visa fler kategorier