Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Du vill inte missa detta superchokladiga bakverk

blogg.se 28/05
Det är nog inte bara jag som blir jättesugen på de här chokladbollarna med fondant! Lyxa till vardagen eller bjud hem dina kompisar en solig lördag för att ni alla ska kunna njuta av dessa underbara skapelser!

Chokladbollar är alltid en hit. 

Men det här mina vänner är en chokladbollsfondant, så det går hem lite extra!

Toppa detta supergoda bakverk med klassika kokos eller pärlsocker, eller varför inte lyxa till det med båda två?

 

 

CHOKLADFONDANT

100 g smör

100 g mörkt choklad

1 1/4 dl socker

2 msk vetemjöl

2 ägg

2 äggulor

1 msk starkt kaffe 

En nypa havssalt

 

CHOKLADBOLLAR

100 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

3 dl havregryn

3 msk starkt kaffe

Pärlsocker eller kokos

 

 

SÅ HÄR GÖR DU:

Först gör du en chokladfondantssmet sen trycker du i en chokladboll, på med lite mer chokladfondantssmet och in i ugnen 10 minuter. Strö på pärlsocker eller kokos efter gräddningen. Det blir cirka 6 stycken chokladbollar.

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Börja med chokladfondanten.

Smält smöret. Blanda i chokladen. Lägg i äggen och äggulorna. Vispa. Rör ner mjöl, socker, kaffe och havssalt. Ta fram en muffinsplåt och smörj ordentligt med smör så inte fondanten fastnar. Du kan använda muffinsformar om du vill.

 

Gör chokladbollssmeten.

Mät upp alla ingredinser och rör om allt. Forma bollar. Ta först i en liten klick smet av chokladfondanten. Tryck i en chokladboll. På med lite chokladfondant till. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Strö över pärlsocker eller kokos. Servera direkt.

 

 

Gillar du chokladbollar?
 

Gillade du denna artikeln? Kolla in dessa med!
Gilla
Visa fler kategorier