Du vill inte missa detta superchokladiga bakverk
Chokladbollar är alltid en hit.
Men det här mina vänner är en chokladbollsfondant, så det går hem lite extra!
Toppa detta supergoda bakverk med klassika kokos eller pärlsocker, eller varför inte lyxa till det med båda två?
100 g smör
100 g mörkt choklad
1 1/4 dl socker
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 äggulor
1 msk starkt kaffe
En nypa havssalt
CHOKLADBOLLAR
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk starkt kaffe
Pärlsocker eller kokos
SÅ HÄR GÖR DU:
Först gör du en chokladfondantssmet sen trycker du i en chokladboll, på med lite mer chokladfondantssmet och in i ugnen 10 minuter. Strö på pärlsocker eller kokos efter gräddningen. Det blir cirka 6 stycken chokladbollar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med chokladfondanten.
Smält smöret. Blanda i chokladen. Lägg i äggen och äggulorna. Vispa. Rör ner mjöl, socker, kaffe och havssalt. Ta fram en muffinsplåt och smörj ordentligt med smör så inte fondanten fastnar. Du kan använda muffinsformar om du vill.
Gör chokladbollssmeten.
Mät upp alla ingredinser och rör om allt. Forma bollar. Ta först i en liten klick smet av chokladfondanten. Tryck i en chokladboll. På med lite chokladfondant till. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Strö över pärlsocker eller kokos. Servera direkt.
Gillade du denna artikeln? Kolla in dessa med!
- Blir man inte sugen på en chokladboll när man ser de här bilderna?
- Magiskt goda chokladbollar med jordgubbsfyllning, mums!
- Supertrick som gör att din chokladboll blir extra god!
- Världens godaste chokladbollsrecept!
- Chokladbollar på pinne? Kolla in hur du gör det här!