Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

"Ska vi be människor som är för fula för vår smak att äta sin mat på toa?"

Evah Åberg 20/05
Debattören: Hur långt ska vi dra detta om ammande mammor ska behöva låsa in sig på toa? Om jag finner dig störande, obehaglig, äcklig eller vad det nu kan vara, tar du då med din mat in på toa och äter den där?

Debattören: Om du nu tycker det är så jobbigt, vänd dig då åt ett annat håll eller gå någon annanstans så länge.  

 

 

Evah: Amning är ett väldigt väldiskuterat ämne och jag blir riktigt förbannad när människor tycker att det borde förbjudas att amma på offentliga platser så därför tänkte jag göra några svar på tal gällande konstiga kommentarer jag läst och hört angående detta.

 

Hur långt ska vi dra detta om ammande mammor ska behöva låsa in sig på toa? Ska vi be människor som har byxorna alldeles för långt ner så man ser brevinkastet låsa in sig på toa?

 

Ska vi be människor som är för fula för vår smak att äta sin mat på toa? Om jag finner dig störande, obehaglig, äcklig eller vad det nu kan vara, tar du då med din mat in på toa och äter den där? För om du inte gör det för min skull, varför ska den ammande mamman göra det för din skull?

 

Snälla, tänk till lite innan du yttrar dig och var vänlig respektera ammande mammor! Du behöver inte tycka om det, men du behöver heller inte klaga. Alla har rätt att äta, vare sig vi är barn, vuxna, gamla, korta, tjocka.

 

 

1. "Men du kan väl amma innan du går hemifrån?" 

Vet du hur ett barn fungerar? Vissa barn kan faktiskt bli hungriga redan efter en timme och behöver då mat. Även om mamman precis gett sitt barn mat så kan barnet behöva mat innan de kommer hem. Du vet väl också att saker kan dra ut på tiden när man är på offentliga platser? Det är köer, man kanske träffar en bekant som man pratar med och även om man planerat att gå hem inom två timmar så kan saker dra ut på tiden.

 

2. "Men snälla, du kan väl gå in på toa och amma istället!"

Jaha, så du tycker att mamman ska sitta i bajslukt och ge sitt barn mat och uppta toaletten när någon kanske behöver in? Du kommer ju ändå klaga sen om det är du som behöver in och det är upptaget. "Herregud, att sitta på toa och amma när jag behöver bajsa. Har ni ingen skam i kroppen?" Blir du någonsin nöjd kan jag undra? Mamman kanske själv äter, hur hygieniskt är det att ta med sig tallriken in på toaletten, eller ska hon vänta tills barnet ätit klart och hennes mat blivit kall?

 

3. "Jag skulle aldrig amma mitt barn offentligt!"

Okej, så om du är på stan för att du måste köpa lite nytt till din bebis och din bebis blir hungrig men bebisen tar inte emot flaskan. Det finns inte någon toalett i närheten och det finns inget amningsrum, vad ska du då göra? Ska du gå runt med en skrikande bebis och plåga din unge? Säger du till ditt barn: "Nej Gösta, mamma får inte ge dig mat offentligt så du får gråta tills vi är hemma sörru!"?

 

4. "Men det är obehagligt att se folk dra fram sina bröst ju!"

Exakt VAD är så obehagligt med detta? Det är ett bröst och ett barn som får mat, vad får dig att bli så äcklad och få sådana obehagskänslor av detta? Om du nu tycker det är så jobbigt, vänd dig då åt ett annat håll eller gå någon annanstans så länge. Det är ju faktiskt oftast lättare för dig som klagar att flytta på dig till ett annat bord exempelvis än för mamman att krångla fram och tillbaka med ett gråtande barn, vagn, bröst som ömmar osv osv. Men vet du, det bästa är faktiskt bara att du accepterar läget och lever med det!

 

5. "Man tar inte med sig sådana små barn på offentliga platser!"

Nähä okej, det var något nytt. Du vet väl att barn behöver besöka vårdcentralen och då kan det hända att man behöver åka kollektivt, det är du medveten om va? Du vet väl att även mammor behöver bajsa, kissa, äta mat, duscha osv och kan behöva handla lite hygienartiklar? Du vet väl att även bebisar behöver blöjor och kläder? Ska mamman då som kanske inte har någon som hjälper henne lämna sin unge hemma i soffan medan hon springer på stan menar du eller ska hon torka sig med gardinen när hon bajsar?

 

6. "Man behöver ju faktiskt inte kasta fram brösten i ansiktet på folk. Lite respekt får ni att ha för oss andra!"

Jag vet inte vad du har sett för ammande mammor men jag har då aldrig fått några kastade bröst i mitt ansikte... Inte ens när jag suttit vid samma bord som en ammande kvinna har hennes bröst kastats runt så att de fläskat till mig här och där. De flesta mammor jag har sett har varit väldigt diskreta och om man skulle råka se lite av brösten, so what? Det är bröst, inget annat! Ni kan ju se filmer, musikvideos, internet, serier, tidningar och till och med porr där brösten visas på alla möjliga sätt och det går ju bra. Ni kan ju även se bröst i uringade tröjor på stan utan att skriva arga artiklar om hur äckliga människor är som har uringat så varför går inte en ammande mamma bra?

 

7. "Att amma är naturligt, men det är också att kissa, bajsa, ha sex, onananera också. Ska jag då göra något av detta på restaurangen?"

Du vet väl att man kan få böter av att kissa, bajsa, onanera eller ha sex på offentliga platser? Det kan räknas som ofredande, det gör dock inte att amma ditt barn. Vet du varför? - För att det handlar om att ge ett barn MAT. Du får ju äta din hamburgare på offentlig plats, därför får även barn äta på offentlig plats. Att råka se lite bröst när en mamma ammar är inget sexuellt och det kan inte jämföras med att dra fram snoppen som du kissar ur på en restaurang. Din snopp ger inget barn mat och bröst är inte jämförbart med ett könsorgan.



Håller du med?
 
DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier