Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Hon är ny Everyday-bloggare på Blogg.se

blogg.se 01/04
Hon planerade Blondinbellas bröllop för tre år sedan. I vår får vi följa hennes liv med flera kalas och hennes nya uppdrag som bröllopskoordinator på NK. Johanna Kajson är vår nya bloggare på My Everyday.

Vi har blivit med ny Everyday-bloggare. 
Vi tog ett snack med Johanna för att introducera henne närmare för er.
Möt Unga fru Kajson. 


Hej Johanna! Så roligt att du blir Everyday-bloggare hos oss. Välkommen! Hur känns det?

– Fantastiskt, jag har bloggat privat i åtta år men nu känner jag att det är dags att ta klivet ut och börja försöka inspirera, tipsa och förhoppningsvis få ännu fler läsare och skratta och gråta när de följer min resa.

Hur länge har du bloggat?

– Sedan 2008 då jag startade bloggen här på blogg.se som en liten ”resedagbok” kan man säga för min familj när vi skulle flytta från Skåne till Stockholm.



Vad skriver du om på din blogg?

– Man får följa med mig i en personlig och i många fall till och med privat blogg där jag berättar om livet som bröllopskoordinator, egenföretagare och nybliven mamma efter år av ofrivillig barnlöshet och alla dess utmaningar. Jag försöker inspirera med bilder och text rakt från verkliga livet och bloggar oftast direkt när något händer så ”livesändning” går före snygga, redigerade bilder. Och sen brukar det trilla in lite glammiga events, roliga brudpar och vackra pinterestbilder på dukningar, blommor och andra festligheter. En salig blandning helt enkelt.

Ja, du är ju bröllopskoordinator - vad är det bästa med att vara det?

–Att jag får vara med två personer och skapa en av de lyckligaste dagarna i deras liv. Det är så otroligt häftigt varje gång!

Vad är det tuffaste?

– Att ta betalt. Jag hatar att prata pengar, skicka offerter och begära betalt för mitt arbete vilket är SÅ dumt för min tid är ju lika värderfull som alla andras som får betalt för varje timme de jobbar. Och i Sverige är momsen så himla höga och vi är inte vana vid att betal konsultarvode som privatpersoner så jag tycker det är så jobbigt att säga vad jag ska ta betalt även om över hälften försvinner i skatter. Blir nervös bara jag pratar om det. Inte så bra för en businesswoman kanske.



Du var ju Blondinbellas bröllopskoordinator. Hur var det?
Det var underbart för jag fick vara enormt kreativ och gå loss totalt. De gav mig rätt fria tyglar på dekor och dukning och sånt då Isabella visste att hon gillade pastell men sen fick jag gå loss och tipsa och ta fram allt. Det är inte varje bröllop man har möjlighet att låna in pastelltallrikar från Rörstrand och glas från Orrefors men vi fick till en helt fantastisk dukning med hjälp av dem och duktiga florister såklart. Men sen är det alltid lite tuffare att göra ”kändisbröllop” då det är lite säkerhetspådrag i vissa fall, allt ska hållas hemligt och det är viktigt att få alla leverantörer att jobba på som om det var vilket bröllop som helst. Det är riktiga personer vi pratar om och detta är den pirrigaste, härligaste dagen i livet även för dem. Vi måste göra vårt jobb precis lika fokuserat som för vem som helst. Idag är Isabella och Odd dessutom goda vänner. Jag blir oftast det med mina brudpar efteråt. Ha, ha.

Var ni vänner innan du var hennes bröllopskoordinator?
– Nix, jag hade aldrig träffat dem innan och jobbade med dem som med vilket brudpar som helst. Vi började umgås efteråt då hon var mammaledig med hennes son.

Vad är viktigast att tänka på när det kommer till bröllopsplanering?
– Att prioritera vad som är viktigast för just er som brudpar samt se till att man gör allt i tur och ordning så det inte blir stressigt på slutet. Jag brukar tipsa om att ha mysiga planeringskvällar en gång i veckan eller en gång i månaden beroende på hur lång tid man har på sig och sen har man bröllops-prat-förbud däremellan. Det ska vara kul och inspirerande att planera sitt bröllop tillsammans.

Hur var ditt eget bröllop?

– Ja det var FANTASTISKT enligt mig. Allt jag drömt om och lite till. Vi hade sån enorm tur med vädret. 2012 var en riktigt skitsommar men vi lyckades pricka in strålande sol och sommarvärme på alla tre dagarna som våra festligheter pågick, magi!

Planerade du det själv?

– Ha, ha. Ja det blev så men det var faktiskt bara härligt och mysigt. Jag var nog den lugnaste bruden jag själv träffat för jag var så orädd för om något skulle gå fel. Saker går ALLTID fel på bröllop. Det och tanken på att det kan regna är bara att göra upp med från start så att man kan slappna av och njuta på sin stora dag.

Vilka bloggar följer du?

– Många av mina vänners som Isabellas, Jessicas och Angelicas såklart. Vanja Wikströms är riktigt inspirerande. Och sen även Underbara Clara för kreativa pyssel och blomstertips. Och så systrarna Sofi och Frida Fahrman för mode-feeling. Som en härlig gottepåse!


Vad kommer vi få läsa på din blogg i vår?

– I vår får man följa med mig i vardagen där jag försöker jonglera mammaledigheten och mammalivet med mitt nya spännande uppdrag som bröllopskoordinator på NK här i Stockholm. Sen fyller jag 30 år så en stor baluns får jag väl ställa till med kring det tänkte jag. Och så fyller min son Charles ett år. Det är mäktigt! Och så får man hänga på bakom kulisserna i planeringen och genomförandet av alla bröllopen under året såklart, i år ska jag faktiskt göra flera brudbuketter och blomsterarrangemang också vilket känns urkul.


Så spännande! Ska bli roligt att följa dig Johanna!

 

 

 

Gilla
Visa fler kategorier