Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Storyn bakom Jakob och Nellies succépodd

blogg.se 21/03

Både Jakob och Nellie Berntsson har varit utsatta för mobbning och möttes under ett möte hos Friends och har sedan dess varit vänner. Deras nya podd åkte upp till högsta plats på topplistorna direkt. 

Först och främst hej och grattis!
Du och Nellie Berntsson har nyligen kört igång med en podd och hamnade direkt på första plats på topplistan!

Hur känns det?
 Tack så jättemycket! Det känns helt magiskt och fortfarande overkligt. Med undantag på ett par timmar när vi halkade ner på 2:a platsen så har podden legat på 1:a platsen sedan 29 februari vilket känns verkligen wow. Vi är så glada och tacksamma för den fina respons vi fått.

 

  

Jag blir såklart lite nyfiken: Hur träffades du och Nellie egentligen?

– Jag och Nellie lärde känna varandra genom att vi båda var inbjudna till ett gemensamt möte med organisationen Friends. Detta då vi båda varit utsatta för mobbning och ofta lyfter ämnet i våra sociala medier med målet att stärka andra unga som befinner eller har befunnit sig i samma situation. Jag och Nellie och hela hennes familj klickade och sedan dess är de väldigt viktiga personer i mitt liv.

 

 

Berätta om podden. Hur det kommer sig att ni började med det?

 Jag och Nellie har känt varandra i fyra år. I och med vår åldersskillnad på tio år så har vi en väldigt syskonlik relation där vi bråkar, skrattar och pratar allvar. Våra samtal svänger väldigt kraftigt. Ena sekunden snackar vi business och andra sekunden ligger vi på golvet och skrattar. Sen fick Nellie en förfrågan om att göra en podcast och sa då direkt att hon ville göra den tillsammans med mig. När hon frågade så svarade jag genast ja. 

 

 

Kommer ni ha något genomgående tema eller kommer ni prata om olika saker? 

– Vi har lagt upp det som så att varje avsnitt har ett eget tema och vi har valt teman efter önskemål från våra följare, ämnen de gärna vill att vi ska prata om. Hittills har vi snackat kärlek, relationer och tonåren. Det blir en väldigt spännande vinkel på podden tack vare vår åldersskillnad.

 

 

Spännande! Har du något råd till andra som vill börja med en podd?

 Gör ingenting "bara för att alla andra gör det". Tänk igenom vad du/ni vill förmedla, vilken er målgrupp är och hur ni blir unika med er podd.

 

 

Du har en blogg också. Vad kan man läsa om hos dig på Detvarmindag.se?

 Det är en väldig blandning. Allt från events, outfits, tankar och personliga inlägg. Jag skulle kalla min blogg för en livsstilsblogg. Jag har drivit bloggen sedan 2008 och startade den här på Blogg.se. Sedan dess har bloggen varit en sväng hos VeckoRevyn och nu är den tillbaka där allt en gång startade. 

 

 

Hur kommer det sig att du började blogga från början?

 Det hela började med ett stort fotointresse. Under den här tiden hade allt fler börjat med blogg och då bestämde jag mig för att starta en egen för att dela med mig utav bilder, dokumentera min vardag och skriva texter. Lite som en dagbok. Jag hade aldrig då någon aning om vad den bloggen skulle komma att bli och vilka möjligheter den skulle ge mig.

 

Vilka är dina framtidsdrömmar?

 Jag vill fortsätta att arbeta med sociala medier. Jag har sedan jag var liten alltid hållt på med sång och älskar att sjunga, så det vore en dröm att en dag kunna göra någonting av det. Men just nu, stort fokus på mina jobb som jag älskar!

 

 

Du har en väldigt snygg klädstil. Vilket är ditt bästa stilknep?

 Åh, men tack snälla! Mitt bästa stilknep är att alltid bära plagg som DU trivs i.

 

Väldigt bra tips! Vad har du helst på dig då?

 Svarta jeans, en tröja, sneakers och en skinnjacka. Jag älskar jackor!

 

 

Vilket skulle du säga är ditt allra bästa köp någonsin?

 Måste nog säga min kamera och dator! Det var ju dock två saker. Men utan dessa två skulle jag inte kunna göra det jag gör idag.

 

Du är förlåten. Ha, ha. Hur ser livet ut om fem år om du får bestämma?

– Jag har köpt en ny, större lägenhet. Eventuellt kilar jag stadigt med någon och jobbar fortsatt med det jag älskar!

 

 

Har du någon förebild?

 Mina föräldrar. De har sedan jag var liten alltid stöttat och funnits där för mig.

 

 

 Vilka skulle du säga är dina favoritbloggar:

 Det finns så många duktiga! Men tre stycken är: Nellie Berntsson , Kenzas och Linda Hallberg.

 

Berätta tre saker som ingen vet om dig:

1. I sju år gick jag hos sångcoach på en musikskola och var den enda killen i hela vår kommun som tog sånglektioner. Detta resulterade i ett flertal artiklar i vår lokaltidning.

2. Jag har aldrig haft ett seriöst pojkvän/flickvän-förhållande. Jag har alltid varit väldigt målmedveten och fokuserad så tiden att bli kär på riktigt har aldrig funnits där.

3. Jag har en fruktansvärd fobi för håriga armhålor. Ha ha!

 

 

Gilla
Visa fler kategorier