Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: 6 anledningar att älska 103-åriga bloggaren

blogg.se 09/03
Hon började blogga som 100-åring och ibland lär hon ut datakunskap till andra äldre. "Nu på äldre dar har jag kaxat till mig" sa hon i fredags när hon var med i Skavlan. Dagny Carlsson är en förebild för oss alla.

Det är väl inte direkt chockerande att vi på bloggredaktionen älskar bloggar och bloggare? Det är ju det vi brinner för. Gissa om vi blev som eld och lågor över Skavlan i fredags (mars 2016) när 103-åriga Dagny "Bojan" Carlsson var med i programmet! OM vi blev! Hon har haft 1,4 miljoner besökare på sin blogg. Hur coolt?! Hon är en klar favorit på kontoret, det här är varför.



1. Dagny började blogga när hon var 100 år. Bara det är imponerande i sig. Tänk alla gånger du står och tänker "jag kan inte" eller "jag vågar inte" då kan du alltid tänka på Dagny. Ditt nya mantra borde bli WWDD "What would Dagny do". Du kan om du vill och det är aldrig för sent att prova.



2. När hon var yngre hade hon mindervärdeskomplex och var blyg. Hon säger att "nu på äldre dar har jag kaxat till mig!" Ytterligare en motivation för att ta för sig här i livet medan du kan. Våga träda fram, våga ta plats! 



3. Dagny har lärt ut datakunskap till andra äldre och när Skavlan frågar henne om vad äldre tycker är svårast med tekniken så svarar hon att "svårast är att övervinna sin egen rädsla, de tror inte att de kan.” Ja, och har vi inte alla det här problemet ibland. Vi tror inte att vi kan och egentligen är det bara vi själva som står i vägen för vår egen lycka. Till frågan lägger Dagny till: "Och så behöver man inte kunna allting heller." De äldre som vill lära sig att hantera en dator behöver inte kunna varenda funktion som finns på datorn. Det kanske räcker med att kunna starta och stänga av till att börja med. Ingen är proffs på något från första stund, och det tycker jag att vi alla bör ta med oss i livet. Vill du lära dig något så kommer du att kunna göra det med lite jädra anamma och lite självförtroende. 

 


4. På frågan om vilken period i livet som varit roligast svarar hon att "det roligaste var när man var barn. Sen började livets allvar och det var inte alls roligt." Ja, livet blir allvarligare och vi får en massa ansvar och måsten, men kanske kan vi ta till oss av detta att livet var som roligast när vi var barn. Vi kanske kan ta livet med både ansvar och en liten klackspark? Jag säger inte att vi inte ska bry oss om något, men vissa saker kanske vi borde lära oss att ta lite lättare på. Behåll ditt barnasinne så länge du kan med andra ord!



5. When Harry met Dagny. Dagny träffade sitt livs kärlek Harry när hon var 39 år gammal. De levde tillsammans i 60 år innan Harry gick bort. Dagny berättar att hon var gift en gång innan hon träffade Harry men att det inte gick så bra. Hon vågade att starta om på nytt. Funkar det inte i förhållandet så tvinga inte dig själv att vara kvar om du inte är lycklig. Inget förhållande är fullkomligt en dans på rosor, men träffar du en person som gör dig glad och som du har roligt med, ja då är det värt att kämpa på och hålla ihop. I en värld full av valmöjligheter blir vi bara kräsnare och kräsnare. Blir vi verkligen lyckligare med alla krav och måsten vi har på oss själva, på livet och på våra respektive? 60 år tillsammans. Kan ni tänka er? Jag tror inte att något förhållande är 110% alla dagar i veckan,  men ibland är det värt att satsa. 

 

6. Dagnys råd för ett långt och lyckligt liv är att "man ska vara nyfiken och så ska man aldrig ge sig utan när det tar emot ska man kämpa på!" Jag kan inte annat än att instämma. Lyssnar jag på Dagny så kan jag också tänka att det är viktigt att ha en gnutta humor genom hela livet. För är det något hon har, denna underbara människa så är det en enormt härlig humor. Hon är så snabb i tänket och har alltid svar på tal. Så genomtänkt och skarp kvinna. Min stora förebild och idol. 



Dagny, du är fantastisk och vi på Blogg hyllar dig och din framgång i livet!


 

Bild tagen från Youtube. Här och här hittar ni intervjun med Dagny. 




Tycker du att Dagny är inspirerande?




 




Gilla
Visa fler kategorier