Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Så gör du den perfekta pannacotta-tårta – vegansk och glutenfri

blogg.se 23/06
Denna pannacotta-tårta är fylld med massa gott – och är samtidigt vegansk och helt glutenfri. Yey. Pajskalet är gjort på kokosmjöl och dadlar som är fylld med kokospannacotta och överst en mangospegel.

Sprött pajskal, krämig kokospannacotta och mangospegel. 

En perfekt efterrätt helt enkelt. 

Denna veganska sköning är helt utan gluten. 

 

En tårta behöver inte bara vara en sockerkakstårta fylld med grädde och jordgubbar. Vill du prova något nytt så vill vi slå ett slag för bakbloggaren Madeleines veganska pannacottapaj

 

Botten

150 g färska dadlar, vikt utan kärnor
60 g hemmagjort kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 nypa salt

 

Kokospannacotta

5 dl hemmagjord kokosmjölk

1 1/4 dl gelésocker multi

1/2 tsk äkta vaniljpulver

Mangogelé

1 flaska mangojuice (260 ml)
1 1/2 dl gelésocker multi

 

Gör så här: 

Värm ugnen till 200 grader. Börja med botten. Kärna ur dadlarna och tillsätt alla ingredienser i en mixer. Mixa till det blivit liknande en smuldeg. Men det ska gå att trycka ihop och forma degen med fingrarna.
I en springform i storlek 24 cm. Ta ett bakplåtspapper och klä den löstagbara botten med papperet. Klipp ej papperet utan vik kanterna under bottnen. Spänn sedan fast botten med papper till springformens väggar. På så sätt kommer det inte kunna rinna ut pannacotta sedan. Blöt händerna lite och tryck ut degen i formen. Nagga lätt med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 12-16 minuter.
Låt svalna helt.

För pannacottan:

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp. När det börjar koka. Ta av från värmen. Se till så att allt socker löst upp sig ordentligt. Häll på pannacottan på bottnen, som skall vara helt avsvalnad, och låt sedan svalna. Ställ in i kylen och låt stelna.


För mangospegeln:

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp. Ta av från värmen när det kokat upp. Se till så sockret löst sig helt. Häll över pannacottan, pannacottan måste ha stelnat ordentligt.
Låt svalna, ställ sedan in i kyl för att låta hela tårtan stelna och sätta sig.

Sugen på pajen?


DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier