Glöm pommes och ketchup! Det här är de absolut bästa stripsen att dippa. Hands down!

Chips och dipp är gott. Även pommes doppade i ketchup. Men vi har hittade den bästa dipp-kombon någonsin. Du kommer att förstå när du ser vad de är gjorda av.


Här har vi rabarberpaj-strips tillsammans med vispad fluffig vaniljvisp och svenska jordgubbar.

Du kan skära dem i bredare längder, trianglar eller hur du känner för.

Om du gör du strips är de lätta att doppa i den fluffiga vaniljvispen. 

 

 

  

Vill du göra färre pajstrips så räcker det med ett paket smördeg.

Dela smördegen vågrätt på mitten så du har två långa remsor.

 

INGREDIENSER

Rabarberkräm/kompott

5 dl skalade och tärnade rabarberbitar

2 dl socker

1 tsk kardemmuma (malen eller nystött)

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 msk potatismjöl

5 msk vatten

2 paket smördeg

1 ägg Strösocker/kanel

Rulla bara ut smördegen, den ska INTE kavlas!

 

 

RABARBERKRÄM

1. Skala och skiva rabarberna i mindre bitar

Vill du ha dem oskalade går det också bra. Ta fram en kastrull, häll i socker och rabarberbitar och koka upp på svag värme.

 

2. Låt koka tills rabarberna har mjuknat

Tillsätt kardemumma och vaniljsocker. Blanda väl. Koka ytterligare ca 3 minuter tills rabarbern är helt mjuka. Rör ut potatismjölet i i kallt vatten och och häll ner det i kastrullen. Blanda väl och ta av från värmen när krämen har tjocknat. Tycker du krämen blir för tjock tillsätt lite till vatten.

 

3. Låt svalna

Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegs arken. Bred på rabarberkrämen men lämna ca 1 cm fritt från alla kanter. Bred inte för tjockt med kräm, då rinner det ut en del. Men å andra sidan så kan man skära bort överflödet när dem är klara och svalnat lite. Lägg sedan över det andra arket och nyp ihop alla kanterna med en gaffel.

 

  

Vispa upp ägget med 1 msk vatten och pensla över hela ytan. Sprinkla sedan socker över. Vill du kan du även sprinkla socker/kanel blandning över. Skär ut strips ca 1-1 1/2 cm breda, lodrätt lägst hela pajdegen med hjälp av en pizza slizer.

 

  

Anväder du 2 hela smördegs paket så skär du sedan vågrätt tvärs över mitten så får du lagom långa strips. Använder du ett smördegsark blir det precis lagom långa strips. Lägg pajstripsen en och en på en plåt med bakplåtspapper med ett litet mellarum mellan varje pajstrips. Grädda mitt i ugnen tills dem har fått en gyllenbrun yta, ca 15 minuter. Låt svalna något innan du tar av dem från plåten. Servera med vad som faller dig i smaken.

 

Här publicerades receptet på rabarberpaj-strips först

 

 

stats