Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: 5 jordgubbiga efterrätter – perfekta till midsommar

blogg.se 22/06
Vill du köra en grymt lyxig jordgubbstårta på midsommar? Eller kanske prova något nytt som jordgubbstårtewrap (ja, långt ord) eller Somlan. Mmm, vad kan det vara för nåt? Gott är svaret.

Jordgubbar och midsommar går hand i hand, det är sen gammalt.

Vill du imponera stort? 

Ja, då ska du kika in dessa jordgubbiga desserter. 

 

 

 

1. Jordgubbstårta med chokladglasyr

En jordgubbstårta går ju alltid hem. Dekorera med massa choklad, färska jordgubbar och grädde. En klassiker går alltid hem.

Recept

 

 

 

2. Smarriga wraps fyllda med jordgubbstårta

Släng dig i väggen semmelwrapen. Du har mött din överman: Jordgubbstårtwrap. Det är alltså en wrap som är fylld med vaniljkräm, grädde och jordgubbar. Låter ju löjligt gott.

Recept

 

 

3. Lyxig sommartårta fullproppad med jordgubbar

Denna fantastiska sommartårta är väldigt enkel, men ack så god. Det är en riktig sommardröm med vaniljbotten, jordgubbsfyllning och vispgrädde. Pricken över i:et är de frystorkade jordgubbarna och jordgubbsströsslet. 

Recept

 

4. Somrig semla med jordgubbar: Somlan

Om du inte vill servera en traditionell jordgubbstårta på midsommar, så överraska gästerna med denna somla. Ja, en jordgubbssemla alltså. Den kan vända den mest negativt inställda semmelhatare till en lover.

Recept

 

5. Chokladmorotskaka med dulche de leche

Morotskaka kanske inte känns så midsomrigt, men näää – det är helt fel. Fyll den med krämig dulce de leche och släng på lite jordgubbar. Voilá. En midsommardröm som Strindberg skulle vara stolt över.

Recept



 

Vilken lät godast?


 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier