Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: Så skriver du ett engagerande inlägg – här är våra bästa tips 

blogg.se 17/07
Har du skrivit om ett aktuellt ämne? Det kan vara allt ifrån varför man ska sluta äta kött till varför du tycker Jonas Gardell är Sveriges roligaste människa. Här är några tips på vägen hur ditt inlägg kan bli ännu bättre.

När en text är riktigt, riktigt bra kan den få snabb spridning i sociala medier.

Men hur gör man egentligen för att få till den där perfekta texten? 

Det finns inga exakta regler att följa, men några tips bjuder vi gärna på.  

 

 

1. Välj ett aktuellt ämne som du känner starkt för

Det märks i texten om du är passionerad om ämnet eller ej. Försök inte att tvinga fram en åsikt om något som du egentligen inte bryr dig om. Om du inte bryr dig om att politik, skriv inte om det. Om du däremot känner väldigt starkt inför deltagarna i Ex on the beachs beteende under gårdagens avsnitt. Smattra fram ett inlägg om det, fullproppat med härliga åsikter – bu eller bä. 

 

 

2. Sätt en vass rubrik

En aktiv och lockande rubrik gör att inlägget kommer att locka flera läsare. När du delar inlägget i sociala medier så kommer rubriken att vara det som fångar in läsarna. Viktigt därför att sätta en aktiv rubrik som direkt fångar upp läsarnas intresse. 

 

 

3. Håll texten kärnfull och koncis, under 2000 tecken

Denna punkt är absolut inget måste. Om allt du skriver är viktigt och tillför något till texten, korta ej ner. Men ibland kan folk vara lite, hmm, lata när det kommer till att läsa långa texter. Så försök att hålla det kort och koncist. Du kan räkna här – det är 2000 tecken, ej ord.

 

 

4. Berätta varför du har denna åsikt

Här kan du bomba på med känslor, tankar och erfarenheter. Underbygger du detta med fakta, då kommer du garanterat att fånga läsarnas uppmärksamhet. Ta gärna med egna upplevelser och berätta hur detta har eller kommer att påverka ditt liv. 

 


5. Var inte rädd för att ha starka åsikter och vara personlig!

Du behöver inte berätta dina innersta hemligheter, men var personlig – du behöver inte berätta det allra mest privata i ditt liv. Våga ha en åsikt och stå för det. 

 

 

6. Avsluta med att sammanfatta det viktigaste

Vad är det viktigaste i din text. Sammanfatta det kort och få till en bra slutkläm som berättar andemeningen i din tes. 

 

 

7. Mejla oss!

Har du följt alla dessa punkter. Mejla oss! Vi älskar att få tips till redaktionen. Tyvärr kan vi inte svara på alla mejl då vi får väldigt många. Men låt inte det stoppa dig. Fortsätt att spamma oss med mejl. De bästa tips-inläggen gör vi artiklar av och delar på våra samarbetssajter (MSN och Nyheter24).

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 
Gilla
Visa fler kategorier