Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lovisa: Så gör du vegetariska pizza med jordgubbar, chili och halloumi

blogg.se 06/07
Tänk dig denna fräscha pizza fullpepprad med massa jordgubbar, halloumi och chili på. Det låter inte helt fel eller hur? Perfekt till soliga dagar och picknick i det gröna.

Denna vegetariska pizza är löjligt god!

Jordgubbar, halloumi och chili.

Testa själva och njut.

 

 

INGREDIENSER:

 

Pizzabotten:

25 g jäst

2,5 dl vatten

1 msk olja

1 msk honung

1 nypa salt

6-7 dj manitoba cream-mjöl

 

Topping:

Jordgubbar

1 röd chili

Halloumi

Bladspenat

Olja

Basilika

Balsaminco

Yoghurt

 

GÖR SÅ HÄR

Smula ned 25g jäst i en bunke och häll över 2,5 dl fingervarmt vatten (värm till ca 37°). Rör till en jämn massa och tillsätt sedan 1 msk olja, 1 msk honung och en nypa salt. Blanda. Tillsätt sedan 6-7 dl manitoba cream-mjöl. Arbeta ihop till en klibbfri deg. Låt sedan jäsa under duk i ca 30 minuter. 

 


FIXA GRUNDINGREDIENSERNA

1. Jordgubbar, chili, halloumi och bladspenat. Använder du dig av fryst så ta fram den i god tid så den hinner tina. Alternativet kokande vatten över mängden du vill använda, så går det på nolltid. 

2. Istället för tomatsås ska vi använda oss av olja så vi får en fin botten på pizzan. Tips! Hacka ca en halv röd chili och blanda ned i oljan tillsammans med rikligt med basilika. 

3. Skölj, snoppa jordgubbarna och skiva halloumin i en halv centimeter tjocka skivor. Nu har det gått trettio minuter och allt är tinat, skivat, stekt och blandat.

 4. Då kan du börja med pizzadegen. Lägg ett bakplåtspapper på din arbetsyta och börja dra ut degen. Kavla ut pizzadegen för att få en bra tjocklek. Fös över bakplåtspappret på en plåt och pensla din oljeblandning över hela pizzan. Rätt så rikligt. Lägg dit halloumiskivorna och duttar av bladspenaten. Salta och peppra. Ställ sedan in i ugnen i ca 15-20 minuter. Du ser när kanterna fått färg. Akta bara så halloumin inte bränns vid. 

5. Strössla över rikligt med jordgubbsskivor.

6. Greppa balsamicon och ringla över hela pizzan.

7. Klicka ut valfri yoghurt på väl valda ställen. Och sen är det klart!

 

Detta recept är från Polichinelles blogg och publicerades först här

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier