Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Felicia: Här är de bästa dramaserierna på Netflix du inte vill missa 

blogg.se 29/08
Gillar du tv-serier och drama? Då ska du kika på denna lista. Tv-serieproffset Felicia berättar vilka de bästa dramaserierna på Netflix är. Så fram med popcornen och läsken – nu är det dags för serierejs.

Äntligen är det höst.

Dags att bunkra upp framför tv:n.

Här är de bästa dramaserierna enligt tv-serieproffset Felicia.  

 

Gilmore girls

Betyg: 10
Den här serien är min bäbis och får mig alltid att må så otroligt bra. Serien följer en mor och en dotter i en småstad i connecticut, USA. Har du inte sett den så måste du göra det. 


The OC

Betyg: 8
Mitt första beroende någonsin. Vi får följa en 16-årig kille som är uppvuxen i en sämre del av California tills han efter ha begått ett brott får flytta in hos sin advokat i Newport Beach.


Life unexpected

Betyg: 8
Efter att ha flyttat runt i olika fosterfamiljer under hela hennes liv så bestämmer hon sig för att leta rätt på sina riktiga föräldrar för att kunna bli myndig. En blandning av Gilmore girls och OC, inte mycket att klaga över med andra ord.

Skins

Betyg: 8
Har ni inte sett den här serien? Gör det, bara se den! Det är en unik och helt underbar serie som följer några brittiska ungdomar i deras uppväxt. Uppdelad i tre generationer men som har koppling till varandra.

Rectify

Betyg: 8
En väldigt underskattad serie, jag vet personligen väldigt få som sett den men den är både intressant och bra. Serien handlar om en man som avtjänat 18 år i fängelse och har egentligen suttit på livstid för mord och våldtäkt. Han blir fri på grund av ett DNA-test som visar att han inte var personen som våldtog.

 

The fosters

Betyg: 7
en tonårstjej och hennes lillebror bli placerade i ett fosterhem där familjen består av två mammor, ena mammans biologiska son och deras två adopterade barn. Det här är en tänkvärd serie och dessutom riktigt mysig.

Glee

Betyg: 7
Ingen lär väl ha missat Glee, kanske om ni bott under en sten de senaste åren. Serien följer alla fall en grupp med ungdomar som sticker ut en aning från normen. De går med i glee-klubb där de får sjunga ut i sång och bli accepterade på riktigt. Riktigt härlig serie med färgstarka karaktärer.


Degrassi: Next class

Betyg: 7

Har ni möjlighet se serien "Degrassi" från 2001, en av mina absoluta favoriter. Degrassi: Next class handlar om några ungdomar i en skola i Kanada som man följer genom high school. Det som sticker ut med Derassi i jämförelse med andra high school-serier är dels att den känns mer realistisk och även att den tar upp starka ämnen om saker som faktiskt händer tonåringar under skolåren, ni kommer att se skillnaden.


The bible

Betyg: 7

Historisk eller påhittad, who knows? Det är en serie om bibeln, helt enkelt.

Gossip girl

Betyg: 6
Serien följer några rika ungdomar i städernas stad: New york, såklart. Det är en bra serien men jag hade alltid ett problem med att karaktärerna var så elaka mot varandra.


The carrie diares

Betyg: 6
De flesta har säkert redan hört talas om denna men bra att ta upp ändå. Serien följer Carrie från Sex and the city som ung, tonåring. Carrie innan New york, Carrie i Connecticut. Det är en supermysig serie.


Lost and found

Betyg: 6
Serien följer några ungdomar som är medlem i ett kvälls-musikprogram. Jättesöt och lättsam serie för hela familjen. Min favoritkaraktär är utan tvekan John.


Open heart

Betyg: 6
Sjukhusdramatik möter mysterier. Serien följer en ungdom som efter att hennes pappa spårlöst försvunnit hamnat i fel umgänge som sedan leder till att hon måste avtjäna samhällstjänst på ett sjukhus där hela hennes familj arbetar. Samtidigt som hon gör sin samhällstjänst försöker hon ta reda på vad som hänt med hennes pappa och får hjälp av några nya vänner.

House of cards

Betyg: 5
En serie som klassas som bra men låt oss inte se så ljust på allt, den är långt ifrån perfekt. Vi får följa en psykopat i huvudrollen (det är vad han är), han är även politiker och försöker hämnas på alla människor som någonsin svikit honom.


The Secret Life of the American Teenager

Betyg: 3

Jag kan faktiskt rekommendera den här serien om du är 14-17 men om du är äldre låt bli. Om du är yngre bör du avstå då de pratar orimligt mycket om sex i serien. Serien är känd för att nämna just ordet sex i ungefär varje scen. Vi får följa en 15-årig tjej som blir gravid första gången hon har sex (Shailene Woodley i huvudrollen). Alla karaktärer är från smått irriterande till otroligt jobbiga förutom karaktären Ricky som är värd så mycket bättre.

 

Listan är gjord av Felicia "Fröken TV" Johansson

 

Betygskala:  

1 = Uruselt, testa inte. ALLTSÅ NEJ, GÖR DET INTE.
2 = Riktigt dålig serie.
3 = Ingen serie jag rekommenderar men det finns något avsnitt som är helt okej.
4 = Inte bra men går att strötitta på om du inte hittar något annat.
5 = Helt okej men inget jag rekommenderar.
6 = Det här är en bra serie men det finns brister med den.
7 = Bra serie, inte perfekt men den bjuder ändå på något som får mig att må bra.
8 = Riktigt bra serie, den har verkligen något extra, rekommenderas.
9 = SÅ HIMLA BRA! Välskrivet manus, bra skådespel och den känns unik.
10 = En stor favorit som ni inte får gå miste om.

 

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

Gilla
Visa fler kategorier