Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: Molly Wiström

blogg.se 25/04
Molly Wiström är 17 år och bor på landet. Hon upplever världen genom sin kamera, tar magiska bilder och om hon fick välja en superkraft skulle hon vilja kunna teleportera sig. Här är Veckans Blogg.
I brist på egen häst uppfann hon en "lufthäst".
Om hon skulle vinna en miljon skulle hon köpa ett litet hus på landet.
Veckans Blogg är den filosofiska Molly Wiström.

Berätta vem är du?
– Jag skulle säga att jag är en öppensinnad och filosofisk naturmänniska som upplever världen med hjälp av min kamera. Mina dagdrömmar utspelar sig för det mesta på den engelska landsbygden och jag har en svaghet för allt som har med vikingatiden och medeltiden att göra.



Vad skriver du helst om?

– En av mina största inspirationskällor är skogen så det faller sig naturligt att alltid försöka väva in naturen på något sätt i mina inlägg. Något annat jag gillar är mystik och mytologi och om det passar försöker jag få med det också. Jag gillar kombinationen av bild och text så det är något jag gillar att komponera ihop även om jag ibland tycker att bilderna talar för sig själva.

Hur kommer det sig att du började blogga?

– Jag började faktiskt blogga år 2012 och på den tiden var det en renodlad hästblogg som jag använde för att dokumentera min hästs utveckling. I samma veva hade jag dock köpt min första systemkamera så till slut lät jag bilderna ta över och hästbloggen förvandlades sakta men säkert till en fotoblogg.



Vilka är dina största intressen?
– Att fotografera är helt klart ett av mina största intressen då det är så mycket mer än att bara ta en bild. Utöver det så kommer hästar alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta då det var det allra första jag intresserade mig för. På sistone har jag även börjat intressera mig för yoga och matlagning!  

Du tar otrolig vackra bilder. Vad använder du för kamera?

– Tack så mycket! För tillfället använder mig av en Canon EOS 60D och mitt älskade objektiv: Canon EF 50mm f/1.4 USM.

Vad fotar du helst för motiv?

– Jag är svag för porträtt fotade i naturen, gärna med ett tema. Även om jag inte fotar så mycket av det för tillfället är det definitivt något jag vill göra mer av!  



Vilket är ditt bästa tips för att ta en fantastiskt fin bild?
– Jag skulle nog säga att det är känslan som gör bilden så ett lite luddigt tips är att hålla ögonen öppna för ögonblicken, det brukar oftast vara de bilderna som stannar med en. Det är när man slutar jaga perfektion som perfektion uppstår.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Under veckodagarna tar skolan upp mycket tid men en helt vanlig helgdag börjar vanligtvis med en stor skål havregrynsgröt innan det bär iväg till hästen. På eftermiddagen brukar jag fota eller gå på en promenad innan jag kommer hem och utövar lite yoga. Efter middagen kan jag sitta och redigera bilder i flera timmar innan jag avslutar dagen med att kolla på en film. 

Vad betyder mest för dig?
– Det finns så klart många saker som betyder väldigt mycket för mig men jag skulle nog säga att naturen är det allra viktigaste. Det är lätt att haka upp sig på småsaker som sker under veckans gång men så fort man kommer ut i den friska luften och omges av höga granar sätts saker och ting i perspektiv. Man kan börja andas igen.


Har du någon favoritblogg och i så fall vilken/vilka?
– Jag gjorde faktiskt ett inlägg om det för bara några veckor sen så det är bara att gå in och kolla! Dock så kan listan göras oändlig, men Alma och hennes blogg har betytt väldigt mycket för mig och min blogg. Kommer fortfarande ihåg dagen när jag av en ren slump hittade hennes blogg och allt jag kunde tänka var "wow".  

Om du fick välja en superkraft, vilken skulle du välja då?

– Jag skulle verkligen vilja kunna teleportera mig. Hur storslaget hade det till exempel inte varit att bara kunna resa en sväng till Island på eftermiddagen liksom!


Vad skulle du göra om du vann en miljon?

–Först och främst skulle jag uppgradera min kamerautrustning. Efter det skulle jag spara pengarna till den dag då det är dags att köpa ett litet hus på landet. Jag vill inte ha någon extravagant livsstil så pengarna skulle nog mest spenderas på småsaker, ekologisk mat och så vidare.

Har du några/någon fobi?
– Min största rädsla är att drabbas av en allvarlig sjukdom men jag skulle inte kalla det en fobi även om jag ibland är lite av en hypokondriker. Ha, ha. Sen har jag ärvt en rädsla för spindlar också. Glömmer aldrig dagen då jag stod i stallet och fick en långbent spindel i ansiktet, hua.

Berätta tre saker om dig som ingen vet?

– Hur mycket jag än tjatade om att få en egen häst när jag var liten så sa mina föräldrar bestämt nej. Då löste jag helt enkelt dilemmat med att skaffa mig en "lufthäst". Jag ritade upp kartor över olika hagar och anordnade hopptävlingar. Jag var verkligen galen i hästar.
– Min mamma fick chansen att ärva en bondgård men hon tackade nej. Jag tror att det var den här vetskapen som la grunden till varför jag tycker det är fascinerande att tänka på hur annorlunda mitt liv skulle ha sett ut om jag hade vuxit upp på ett annat ställe. Visserligen bor jag i ett hus på landet mitt emellan två bonggårdar, men ändå.
– Jag finner existentiella frågor väldigt intressanta. Jag är inte religiös men tror på moder jord.



Gilla
Visa fler kategorier