Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Intervju med Louise Xin – nästa stora modebloggare

blogg.se 28/11
Hon är 21 år och pluggar Textil Design i Linköping. En liten tjej med stora drömmar om att bli designer och att förändra samhället till det bättre - Louise Xin är modebloggaren med skaparglöden.

Berätta, vem är Louise Xin?
– Jag är en modedesign-student på 21 vårar och som bor i Linköping tillsammans med min pojkvän och sambo Victor samt vår katt Doris. När jag inte pluggar driver jag modebloggen Louisexin.com. Jag syr och designar även egna kläder på fritiden. Jag är en liten tjej, endast 161 centimeter lång, med stora drömmar och planer.


Vad skriver du om i din blogg?

– Min blogg handlar först och främst om mode. Den innehåller en massa outfitbilder och modeinspirationer. Förutom det skriver jag om min vardag och vad en modestudent som jag sysslar med. Ni får också hänga med när jag är ute och reser och går på olika event. Min pojkvän älskar vildmarksliv och äventyr så våra semestrar blir sällan lugna. Antingen paddlar vi kajak mitt ute i havet till en öde ö eller så vandrar vi på bergstigar och solar i öknen. Man kan säga att bloggen innehåller en hel del äventyr alltså. Just nu håller jag på med en egen kollektion som är en kurs inom utbildningen, så ni kommer få se processen och plaggen som jag har designat och sytt själv.

Vilka snygga kläder du gör! Var hittar du din modeinspiration?

– Sociala medier, allt ifrån Instagram och Pinterest till bloggar. Älskar streetstyle och får massor av inspiration från både streetylebilder och hur folk klär sig i verkligheten.

Vem tycker du är den ultimata stilikonen och varför?
– Jag tycker att Rihanna är supertuff. Hon vågar verkligen vara sig själv och hon kör sitt eget race. Hon skapar trender både när det kommer till klädstil och frisyrer.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Alltid supersvårt att svara på den här frågan, haha. Jag skulle vilja säga att den är personlig och blandad. Jag kan både vara ”less is more” och ”too much is just perfect”. Hur jag klär mig beror helt på vart jag ska. När jag är på semester och på festivaler klär jag mig alltid bohemiskt. Till vardags gillar jag att köra ganska stilrena plagg med udda detaljer som gör hela looken mer personlig.


Vi ser dig ofta i hatt, snyggt! Varför gillar du hattar och hur många har du?

– Vad kul att ni har lagt märke till det! Nu ska vi se, två svarta, en vinröd, en grön och en beige. Jag tror jag är uppe i kanske 13 stycken? Jag tycker att hatt är en väldig enkel grej att tillägga i en outfit för att göra det hela lite roligare och mer personligt. Lite pricken över i:et detalj helt enkelt.

 


Vilka av årets höst/vintertrender tycker du bäst om?

– Älskar den bohemiska 70-tals trenden som har varit i år. Jag har i och för sig gillat den stilen sedan lång tid tillbaka men det är superroligt när det går att hitta så mycket snyggt i affärerna i den stilen. Sen älskar jag lace-up trenden som har varit. Lace-up skor och kläder. Ni har säkert märkt hur många par lace up skor jag har när ni tittat på bloggen.

Finns det någon trend du hakat på som du ångrar idag?

– Jag började inte bli modeintresserad förrän på gymnasiet. Så fjortistrenden kan jag faktiskt vara glad över att säga att jag aldrig hakat på, haha. Men däremot provade jag mig fram ganska vilt i början när jag började bli intresserad. Det blev en hel del oklara outfits. Kan avslöja att jag både försökte mig på hip hop och punk/rock. Vilket jag verkligen inte tycker passar mig idag.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Jag tröttnar ganska snabbt på saker så mitt favoritplagg ändras hela tiden. Men jag måste ändå säga min långa kamelfärgade kappa, det är den kappa jag använt allra mest, både på bilder och till vardags i övrigt.

Du pluggar just nu, vad är det för utbildning du läser?

– Jag pluggar på Textil Design, vuxenutbildningen på Anders Ljungstedts Gymnasium i Linköping. Jag gick Estetprogrammet på gymnasiet och ångrade jättemycket efteråt att jag inte fokuserade på mode och design eftersom jag alltid velat bli designer. Vilken tur att det går att plugga till det på en vuxenutbildning nu i efterhand.

Louise på sin bal i en klänning hon designat och sytt själv.

Vad drömmer du om att jobba med i framtiden?
– Jag vill jobba inom modebranschen utan tvekan. Bli kläddesigner och skapa mitt eget märke är ju den största drömmen. Det är även därför jag började blogga från första början.

Vilka är dina favoriter som du följer på bloggar och i sociala mediekanaler?

– Jag älskar Nyane Lebajoa - hon har en väldigt unik stil och utseende överhuvudtaget.
Kristina Bazan är tjejen som har fått mig att börja klä mig feminint. Hon fick mig att älska och uppskatta det klassiska, tidslösa och lyxiga modet. Hennes bilder är alltid av högsta kvalité. Jag följer en hel del bloggar, kommer inte kunna rabbla upp alla mina favoriter. Väldigt många är utländska men jag tycker att vi har väldigt väldigt många fina svenska bloggare som Angelica Blick, Janni Delér och Fanny Lyckman med mera. Jag tycker alltid att de är stilsäkra och har så fina bilder med hög kvalité. Tycker även att Stil-bloggaren Amanda Rosende här på Blogg.se är grym. Hon är så himla vacker och hennes bilder är underbara.

 


Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte känner till

– Jag har blivit rånad av en apa.
– Jag ville bli sångerska/artist när jag var yngre då jag älskade att sjunga då och var med i små talangtävlingar som gick vidare i. Har dock inte sjungit på väldigt länge nu då jag knappt kan ta en ton utan att min pojkvän skriker ”snälla sluta”, haha!
– För folk som inte känner mig kan jag uppfattas som ganska ytlig och opersonlig eftersom mode är det som jag skriver om mest på bloggen. Självklart pratar jag gärna om mode för det är ju mitt största intresse, men jag har alltid varit en person med en stor vilja att påverka och förändra samhället. När jag var yngre så skrev jag krönikor och skickade in till tidningar. Jag kom på andra plats i en tävling som kommunen hade en gång och de gav mig chansen att starta mitt projekt vilket innebar att jag skulle få dra i gång en kampanj/mässa för att förändra psykisk ohälsa bland ungdomar. Tyvärr fullföljde jag inte projektet för jag själv mådde psykiskt dåligt vilket jag ångrar mycket idag. En fråga som jag brinner starkt för är utseendefixeringen. Jag har alltid varit starkt emot det. Sen jag började blogga la jag väldigt mycket fokus och energi på modesnack och det ”ytliga”. Jag försöker så gott jag kan att ta fram den inre jag igen genom att så mycket så möjligt påverka. Jag skapade bloggen för att jag ville inspirera andra människor, men inte bara genom mode utan jag vill även vara en inspirerande person. Alla kan påverka och göra något för att få världen att bli en lite bättre plats och jag vill verkligen göra mitt bästa. I somras skrev jag ett inlägg om något som fått mig att må dåligt länge, något som jag vet att jag inte är ensam om. Nämligen att vara utan smink. Jag la då för först gången ut en bild på mig själv utan smink och inlägget ”You are ugly without makeup” fick ganska stor uppmärksamhet då Nyheter24 la upp blogginlägget och jag fick väldigt många mail och pm från tjejer som kände igen sig och berättar att de mår mycket bättre efter de ha läst mitt inlägg. Jag kände verkligen att jag gjorde nytta och tänker försöka fortsätta göra mitt bästa för att påverka samhället.


HÄR HITTAR DU LOUISES BLOGG



Gilla
Visa fler kategorier