Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Paret blev misshandlade – för att de kysstes

blogg.se 25/11
Elin och Loe var i Australien under nyår för två år. Under tolvslaget kysstes paret och blev sedan misshandlade. "De börjar att slå oss, håller fast oss, matar slag och slänger omkull oss."

Elin och Loe har varit ihop i 3,5 år och de driver en blogg tillsammans som främst handlar om träning, men även hur det är att leva i ett samkönat förhållande. 

– Sverige är inte alls är så tolerant som vi berömmer oss för att vara när det kommer till samkönade förhållanden.

 

Misshandlades på grund av en nyårskyss

På nyårsafton för två år sedan så vändes ett trevligt firande till en fruktansvärd kväll: Elin och Loe blev misshandlade på grund av att de kysstes vid tolvslaget.

– Vi befann oss i Australien och firade in det nya året vid havet tillsammans med flera hundra andra människor som hade kommit dit för att kolla på fyrverkerierna.

När det blev midnatt så kysstes paret, precis som många andra runt dem.

– Då kommer en kvinna fram till oss och säger ”Fy, jag vill inte att mitt barn ska andas in samma luft som ni andas ut." Vi förstod först ingenting och frågade givetvis vad det var hon menade med det och blev båda två chockande.

 

"De drar isär oss och börjar att slå oss"

Kvinnan sa att hon tyckte att deras kärlek var fel. De pratade lite med henne och försökte få henne att motivera varför, men skiljdes sedan åt och Elin och Loe återgick till att titta på fyrverkerierna. Efter en stund så kommer ett tiotal tjejer fram som visar sig vara släkt med kvinnan som konfronterade dem tidigare.

– De drar isär oss från varandra och börjar att slå oss, håller fast oss, matar slag och slänger omkull oss. Om och om igen.

Stranden kryllar fortfarande med folk men det är ingen som hjälper dem.

– Det spelar ingen roll hur mycket vi skriker eller ber dem att sluta. Vi ser varandra på avstånd, hur den andra blir nedslagen och kämpar för att komma loss. Efter vad som känns som en evighet så kommer vi till slut loss, vi kommer inte ihåg så mycket efter det. Vi var båda i chock och hade adrenalin efter alla slag som vi hade tagit emot.

 

"Varje gång vi rörde oss så kände vi av slagen"

Efteråt försökte de att polisanmäla händelsen som hade ägt rum.

– Polisen var måttligt intresserade av vad vi hade varit med om. När vi, under samma natt, kom mörbultade och gråtandes till stationen så kunde polisen inte ens bry sig om att skjutsa hem oss till vår lägenhet, trots att vi bad dem.

Kommande två veckor var riktigt tunga då de var utan sina familjer och skulle fortsätta att vara på resande fot i ytterligare sju månader.

– Varje gång vi rörde oss så kände vi av slagen som vi tagit emot, varje rörelse var en påminnelse utav att någon annan tyckte att den fick bestämma att vi var fel.

 

"Helt fruktansvärt"

Det var först efter detta som paret på riktigt insåg hur starkt vissa människor föraktar dem på grund av deras läggning.

– Det är ju helt fruktansvärt och ungefär så galet som det bara kan bli. Alla människor har rätten till att älska vem hen vill. Kärlek är något fint och ingen har rätt att döma dig över vem du älskar.

De avslutar med att säga:

– Vi kommer att fortsätta att kämpa för normaliseringen utav HBTQ-personer, fortsätta att älska varandra. Oavsett vad någon annan säger.

 

Här hittar du deras blogg!

 

 

Gilla
Visa fler kategorier