Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: morgonkaffet.se

blogg.se 28/05
Denna vecka har vi intervjuat My Gerdin som har världens coolaste katt och är en hejare på att illustrera.

Hej My! Berätta, vad kan man hitta på din blogg?
– Hej! Du kan hitta vardagligt babbel om mig och mitt liv, tips om TV-serier och böcker, lite ytliga ting och ibland så skriver jag lite om feminism också.

 

Din coola, roliga och söta sidekick Dexter dyker upp på bloggen ibland. Berätta om honom.
– Haha, ja, Dexter verkar ha många fans, speciellt på Instagram. Han är en gosig och tokcharmig abessinier som ska fylla 15 år i oktober. Jag fick honom för 8 år sedan då hans gamla mamma gick bort.


Du gör helt fantastiska och klockrena illustrationer och serier. Några har blivit väldigt delade. Vilka är dina mest gillade/uppmärksammade?

– Tack! De här två illustrationerna om "Att byta namn på feminismen" och "Kvinnohat vs. manshat" blev båda poppis över en natt tack vare alla härliga människor som spridit dem vidare på Facebook, Twitter och Instagram.

 

Illustrationen "Att byta namn på feminismen"

Illustrationen "Kvinnohat vs. manshat"


Du brinner för jämställdhet och feministiska frågor. Vad betyder feminism för dig och varför är det så viktigt?
– Feminismen för mig innebär att alla ska ha samma rättigheter och bli bemötta med respekt oavsett könsidentitet, läggning, ursprung, funktionsförmåga med mera. Samt att inse och ta itu med skadliga könsroller. Jämställdhet helt enkelt. Det är viktigt för att skapa en bättre värld och för att folk ska känna sig tryggare och må bättre överlag.

Hur pass jämställt tycker du att Sverige är idag och vad är den vanligaste missuppfattningen/fördomarna om feminister?
– Vi har en lång väg kvar. Därför är jag glad att fler har börjat tänka efter, säga ifrån, ifrågasätta och engagera sig! Den vanligaste fördomen är väl att alla feminister är och ser ut på ett visst sätt. Det är ganska tröttsamt. Vi ser alla olika ut och vi är alla olika människor. Det vi har gemensamt är att vi ser orättvisorna och kämpar för samma sak: jämställdhet.


Vad läser du för bloggar? Har du några guldkorn du vill tipsa om?
– Jag är en riktig periodare så jag följer/avföljer bloggar lite hela tiden. De enda två som jag följt i väldigt många år och aldrig avföljt är Egoina och NioTillFem.

Och så vet jag att du gillar filmer/serier, har du några du vill rekommendera?
– Mina absolut senaste favoriter (serier) är Call the midwife, Orphan black och The Returned. Annars är jag ett stort fan av American Horror Story, How to get away with murder, The Fall, Broad City, New girl, Grey's anatomy, Downton Abbey, Stalker, Orange is the new black med flera.

Gilla
Visa fler kategorier