Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans Blogg: Unga fru Kajson

blogg.se 14/05
Denna vecka har vi intervjuat bröllopsplaneraren Johanna Kajson som snart ska bli mamma (25-26 maj). Johanna planerade även bloggdrottningens Blondinbellas bröllop.

Tjena hej Johanna. Varför började du att blogga?
– För att skriva till nära och kära om vårt liv i Stockholm faktiskt, som en resedagbok nästan då tanken var att vi bara skulle bo här i max 2 år.

 

Vilket är ditt mest populära blogginlägg?
– När jag berättade att vi äntligen är gravid efter kämpande med ofrivillig barnlöshet och IVF , annars brukar bröllopsinläggen vara populära.

 

 

Just det. Jag kommer ihåg när vi lade upp ditt inlägg om ofrivillig barnlöshet på startsidan. Den var en riktig klickis. Vilka bloggar följer du själv?
– Det varierar faktiskt men jag checkar in på Isabella, Elaine och Underbara Clara för kick-i-baken inspiration och Emmas Vintage, systrarna Fahrman (Frida och Sofi), Vanja och några till för lite härlig inspiration… Sen hoppar jag mellan inredningsbloggar, DIY, mode och familjebloggar lite hit och dit.

 

Du är bröllopskoordinator. Det låter ju som ett ruggigt kul jobb. Är det som på film?
– Ha, ha, ja det ÄR ruggigt kul jobb men ingenting alls som på film – tyvärr. Alla har vi väl sett Jennifer Lopez i ”The weddingplanner” och älskat hur hon springer omkring med headset och bara väljer vackra blommor? Mitt jobb är betydligt mer sälj- och förhandlingsinriktat med mycket admin men jag älskar det!

 

 

När och hur kom du på att det var bröllopskoordinator som du ville bli?
– Det växte fram från det att jag utbildade mig till affärsinriktad projektledare på IHM Businessschool och sedan jobbade i eventbranschen på flera sätt. När jag startade Great Weddings fanns inte så många bröllopskoordinatorer och framför allt så visste man inte riktigt att marknaden fanns, den har växt fram sakta men säkert de senaste fem åren vilket är jättekul!

 

Vems bröllop drömmer du om att sätta tänderna i?
– Det där kungliga bröllopet i juni skulle jag gärna stått för om jag inte födde barn precis samtidigt, ha, ha.

 

 

Var det så du lärde känna Blondinbella?
– Yes, jag gjorde Isabella & Odds bröllop och vi fastnade för varandra och är vänner i dag. Bättre och peppigare tjejkompis får man leta länge efter och nu ska hon lära mig allt om mammaskapet – lovely!

 

När kommer lilla bebisen?
– Han är beräknad till 1 juni men det verkar som vi tvingas till planerat kejsarsnitt så då blir det nog redan runt 25-26 maj… Vääääldigt snart alltså!

 

 

Vad spännande. Berätta lite om podden Vardagsfesten…
– Åh mitt älskade lilla hjärteprojekt! Det fanns inga bröllopspoddar på marknaden så jag startade podcasten ”Vardagsfesten – en pod om bröllop” tillsammans med min allra första brud Mia som älskar kärlek och bröllop nästan mer än mig och min syster Emilila som är lite mer otraditionell i sina bröllopstankar och faktiskt ogillat hela bröllopsgrejen lite fram tills förra sommaren när hon själv gifte sig i ett makalöst festivalbröllop. Vardagsfesten handlar mest om bröllop just nu men vi pratar mycket livstil, kärlek, äktenskap och andra fester så det är en tjejkompis i hörlurarna tycker jag. Men populäraste inslaget är återkommande ”fråga bröllopskoordinatorn” där lyssnarna får skicka in alla sina frågor och vi svarar...

 

 

Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet...
– Jag har aldrig bytt en blöja i hela mitt liv, den första får bli på vår lilla Mr Mini i magen…
– Jag har ingen sångröst men drömde ändå om att bli musikalartist när jag var yngre och var nära på att skippa gymnasiet för att gå på en dansskola i London som mina engelska danslärare ville skicka mig till.
– Jag avskyr att sova med andra förutom min man – jag får lätt panik av tanken av att dela säng med en tjejkompis eller ens rum med någon annan…

 

HÄR HITTAR DU HENNES BLOGG!

 

Gilla
Visa fler kategorier