Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: Lilla Hell 

blogg.se 21/12
Veckans blogg är Carolina som skriver om vardagen med hennes adrenalinjunkie till man som sitter i rullstol, deras vackra bröllop och resan till att få sonen Bernhard genom IVF-behandling.
Berätta, vem är Carolina Hell?

– Jag är en tjej som kommer från Dalarna men som bor i Skåne efter att jag funnit kärleken här. Utbildad personalvetare med en yrkesdröm om att få arbeta med att inspirera och motivera och hjälpa andra att finna det dem är bäst på och sen jobba för att ta sig dit. Sen så älskar jag att bloggar och jag hoppas även här att jag ska kunna nå människor genom att inspirera och motivera.

 

Vad skriver du om i din blogg?

– Jag skriver om ögonblick i mitt liv, ögonblick som jag vill minnas och dela med mig av. Och de är allt från foton jag tagit till träning till att vara mamma. Men mitt fokus i bloggen är att hela tiden försöka vara positiv, för jag vet att de jag gör här och nu påverkar de som komma skall. Kalla det att göra en beställning för framtiden, kalla de karma. Och ska jag placera mig i en bloggkategori så är jag en everydayblogg.

 

Det var inte längesen nu som ni blev föräldrar till lilla Bernhard, berätta om det.

– Vi fick Bernhard genom IVF, då Jeppe är ryggmärgsskadad och sitter i rullstol. Och vi ingick i ett speciellt projekt som heter Repro High, där vi på första försöket blev gravida för att sen den 9 oktober få träffa vår son för första gången på sjukhuset i Lund. Under vår IVF och graviditet så har vi dokumenterat resan med en serie på youtube som heter ”One Hell Of A Baby - A Journey On Wheels”

 

Har det varit som ni tänkt er, att bli föräldrar?

– Vi har en väldigt snäll liten kille *peppar peppar ta i trä* så övergången till att bli förälder har varit lätt, tycker jag. Å att få vara förälder är alldeles underbart och att få dela det med Jeppe är precis som jag trodde – precis rätt.

 

Ni gifte er i somras, berätta om det.

– När Jeppe var i Australien i våras så pratade vi över whatsapp varje dag och sen var det en dag då jag sa till honom hur jag verkligen kände i hjärtat. Och det jag sa då var något i stil med ”jag vill gifta mig med dig när du kommer hem”. Å sen började planeringen nästan direkt när han kom hem, för att sen i juli bli ett bröllop där vi sa ja till varandra.

 

 

Bilderna från deras bröllop är tagna av Ida Henriksson, hennes blogg hittar du här.

 

Vad var det bästa med bröllopet?

– All kärlek, glädje och lycka. Vi var verkligen omringade av det och jag blev överväldigad till tårar när det slog mig dagen efter. Alla våra gäster, vår fantastiska präst och tjejen som fotograferade oss.

 

Din man Jeppe verkar gilla fart och fläkt, berätta lite om honom och om ert förhållande.

– Vi träffades på en dejtingsajt 2011, så vi har varit tillsammans i fyra år i december. Definitivt kärlek direkt och han är en av dem häftigaste människor jag känner. Sen är vi lite motsatser men det gör de hela lite mer intressant - han är en äventyrare som vill uppleva världen och jag är en fegis som vill upptäcka världen fast lite mer kontrollerat. Å de har varit bra för oss i vår relation och jag tror de kommer vara bra när det gäller oss i vårt partnerskap som föräldrar - den ena drar medans den andre bromsar lite. Han gör allt från att hoppa fallskärm till att åka skida till att spela i landslaget för rullstolsbasket.  

 

Vilka bloggar följer du?

– Jag har cirka 10 stycken bloggar som jag följer och topp tre är Vanja Wikström älskar hennes sätt att formulera sig i text och hur hon är ett med sina läsare. Hon lägger mycket tanke vid sina inlägg, tar bra bilder och hon härmar ingen annan utan kör sin stil och det gör att jag följer henne. Joanna Johansson älskar hur hon utstrålar bra självförtroende och självkänsla genom sina inlägg och bilder, att hon utstrålar att hon på riktigt gillar den hon är, hur hon ser ut och vart hon är i livet. Å sen tar hon väldigt bra bilder till sina inlägg - bilder som är genomtänkta å personliga. Som en stilblogg fast med en tvist, vilket gör att jag följer henne. Rosanna Bianca älskar den energin och personligheten hon och hennes man har, både var för sig och tillsammans, och som liksom genomsyrar deras inlägg. De utstrålar att dem är så lugna, harmoniska, trygga och modiga. De kör sin grej och det gör att jag följer dem.

  

Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet.

– Jag avskyr att shoppa, så att kunna ladda ner en app för en affär och handla via den är precis så som jag älskar att handla.

– Jag har en jättestor bakterieskräck, speciellt på vintern och tidig vår när det går som mest influensor och magsjukor. Så jag tvättar händerna EXTREMT mycket och missbrukar handsprit – jag vinner lätt priset för torraste händerna i Sverige.

– Jag är en person som älskar högtider och som är noga med traditioner och jag lägger mycket tid och tanke vid varje tillfälle – det är allt från födelsedagar till påsk, midsommar, julafton och nyårsafton... Jag är noga med att fixa iordning så det är precis rätt med dekorationer, tex vid påsk så ska det enligt mig finnas ett STORT påskägg som man köper 5-6 kilo godis till som ska stå mitt på vardagsrumsbordet. Och när det gäller tex födelsedagspresenter och julklappar så lägger jag mycket tid och tanke bakom varje jag köper.

 

Gilla
Visa fler kategorier