Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: Lina Steén 

blogg.se 14/08
Efter ett litet sommaruppehåll är vi nu tillbaka med Veckans blogg. Denna gång är det dags för fotobloggaren Lina Stéen att svara på våra frågor.

Tjena hej Lina. Berätta för läsarna: Vad hittar man på din blogg?

– Mest en massa bilder från resor, filminspelningar och vardagsäventyr.

 

Hur länge har du bloggat?

– Jag startade bloggen 2009 och hade nog aldrig trott att jag skulle hålla på så länge som jag gjort! Men bloggen har blivit som en dagbok fylld av fina minnen och är något jag inte vill vara utan.

 

Vilka bloggar följer du?

– Kan tipsa om en av mina absoluta favoritbloggar med helt fantastiska bilder, "The road is home" framförallt inlägget som handlar om när deras dotter föddes, det är så fint att jag blev tårögd när jag läste det.  

 

Vem fick du senast sms från och vad stod det?

– Ha, ha, det kommer från mamma: ”Har släpat in två hästar som ser ut som dyngsura svampar”. Jag är så glad att jag har henne att bolla alla min tankar med och hästarna som ger mig en fristad där jag kan släppa all stress som kan vara i jobbet. Frihetskänslan när man sitter på hästryggen ute i skogen är verkligen oslagbar och bland det bästa jag vet.

 

 

Beskriv dig själv med fem ord:

– För svårt! Lämnar över ordet till Victor:

– Rastlös. Det går typ inte att ha myskvällar eller bara ta det lugnt. Hon måste pilla på något, typ hennes filt.

– Impulsiv. "Wow vilka snygga skor, kanske behöver dom, oj dyra, så nu har jag köpt ett par nya skor". "Oj dit skulle jag vilja resa, titta vad vackert, så nu har jag skrivit ut flygbiljetter älskling".

– Omtänksam. Räddar livet på flugor, spindlar och så vidare.

– Konstig. Börjar gråta av Halebopreklamer.  

– Otroligt vacker. //Bortskämdgrabb_90

 

Tackar för hjälpen Victor. Vi lämnar tillbaka ordet till dig Lina: Om du fick byta liv med en person för en dag - vem skulle det då vara och varför?

– Ruby Rose (redaktionen: australienska snyggot i OITNB som ser ut som en blandning mellan Angelina Jolie och Justin Bieber), just because. Ha, ha, nej men jag vet faktiskt inte riktigt varför, hon verkar vara så sjukt ball bara. Men när jag tänker efter kanske jag hellre vill hänga med henne en dag.. Hm..

 

Ja, hon är sjukt het. Eller jag menar, ball. Du är fotograf och regissör - berätta hur du började med detta...

– Jag har alltid haft ett stort behov av att utrycka mig och det var först när jag via en praktik på SVT fick chansen att testa på film som jag kände att jag hittat ett sätt att få utlopp för den kreativiteten, och att jag hittat ett sätt som passade mig.

– Sen när jag började på gymnasiet var hela tiden mitt mål att jobba med film. På helger och sommarloven så satt jag i kassan på Ica för att få ihop pengar till egen filmutrustning. Under det tredje och sista året på gymnasiet så gjorde jag en hel del gratisjobb parallellt med skolan för att bygga upp en portfolio. Sen så startade jag mitt företag LinaSteén Media direkt efter studenten (2011) och började jobba på riktigt. Det tog ett tag att bygga upp företaget för att kunna försörja sig på det, men eftersom jag fortfarande bodde hemma så fungerade det bra, sen så extrajobbade jag fortfarande en del på Ica under första året med företaget.

 

Vilket är det roligaste jobb du har gjort?

– Det skulle kunna vara när jag spelade in musikvideo åt Atmosfear. Det var en ganska speciell inspelning eftersom vi spelade in nästan hela musikvideon i en simhall och eftersom alla som var med både i bandet och bakom kameran är nära vänner till mig.

Här är ett inlägg från inspelningen och här är ett inlägg med själva videon.

 

Jag är helt kär i dina bilder - några tips till oss som kanske inte riiiiktigt är lika duktiga som du, eh, än?

– Tänk inte så mycket på vad som är rätt och fel när det kommer till fotografering utan försök hitta en stil som just du tycker är snygg. Ett annat tips är att testa sig fram när det kommer till vinklar, kanske behöver du lägga dig på golvet eller varför inte stå på ett bord?

 

Tack för tipsen. Vad har du gjort i sommaren?

– Först har jag och min partner in crime och bästa vän Carro varit iväg på en resa till Bulgarien, där det mest är sol och bad som gäller.

Sen så åkte jag och Victor iväg på lite roadtrip genom Norge tillsammans med två kompisar. Norge var förövrigt så galet mycket finare än jag vågat föreställa mig. 

 

Berätta tre saker om dig själv som många inte vet:

– Jag är vegetarian sen två år tillbaka. Nästan i alla fall, jag äter inte kött men fuskar fortfarande med fisk och skaldjur – ska bli ändring på det. Jag skrev ett inlägg precis när jag hade valt att sluta äta kött, som för övrigt med facit i hand är ett av dem bästa besluten jag tagit!. Inlägget finns att läsa HÄR om man är nyfiken.

– Jag är grym på att prata rövarspråk, och att vifta på öronen... Gärna samtidigt för att göra det hela svårare!

– Jag driver ett klädmärke. För snart två år sen satt jag och Victor och pratade om vad vi ville göra i livet och kom överens om att det vore ballt att ha ett eget klädmärke. Så ett klädmärke fick det bli och vi döpte det till Addicdead! Eftersom vi båda jobbar heltid, jag som filmare och han på reklambyrå så är det mest lite kvällar och helger vi kan jobba på det. Men jag längtar efter och vill kunna lägga mer tid på det!

 

Tack och bock Lina. Här hittar du hennes finfina blogg!

 

Gilla
Visa fler kategorier