Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: Ida Zander

blogg.se 23/04
Ida Zander, 20, drömmer om att bli fotograf. Hennes roligaste fotojobb var på Pride Festivalen. Hon har även fotograferat under Jonas Hallbergs Top Model Sverige-event.

Tjena hej Ida. Berätta för läsarna som inte har haft nöjet att besöka din blogg – vad hittar man där?  

– På min blogg hittar man allt från behind the scenes till färdiga arbeten. Man får även läsa mycket tankar kring mina drömmar om att bli fotograf och åsikter om skönhetsideal. Jag hoppas även man kan bli inspirerad inne på min blogg då jag gärna vill sträva efter en frihetskänsla!  

 

Foto på Ida, taget av Frida Stuvemark. 

 

Hur länge har du bloggat?

– Jag har bloggat sedan juni 2010 och började bli lite mer seriöst under 2014.

 

Vad är det roligaste fotojobb du har gjort?

– Absolut roligaste fotojobbet var Pride Festivalen utan tvekan. Jag har aldrig fått uppleva så mycket kärlek och värme! Jag blev så personligt engagerad när jag fick se all livsgnista.

 

 

 

Du har lagt upp en film på Jonas och hans babes från pride 2014 (filmen ovan) – hur kom det sig att du gjorde denna film?

– Jag har tidigare fotograferat för Jonas under hans Top Model Sverige-event, och fick även förfrågan att fotografera och dokumentera under Pridefestivalen. Jag valde samtidigt då att filma lite under dagen, vilket resulterade i en kort film!

 

Bild från Top Model-event.

 

Hur kom du i kontakt med Jonas?

– Under första året av min gymnasietid var det dags för praktik och min morbror fixade in mig hos W Lounge här i Stockholm. Han berättade även att jag skulle få följa med Jonas på en plåtning för ett tyskt företag som motsvarar Glitter. Detta tyckte jag var enormt, då detta var första gången för mig! Så vi två träffades för första gången på Nobis hotell, och han var en underbart varm person! Minns denna vecka som om det vore igår. Efter detta blev jag bjuden på första Top Model-eventet som gäst, men valde att även fotografera. Så året därpå fick jag förfrågan att vara den officiella fotografen under eventet. Allt detta är tack vare min morbror Håkan! 

 

Hur ser din Hollywood-dröm ut?  

– Min dröm är att fotografera inom mode och magasin. Att få jobba med de största är något jag strävar efter och är inte rädd för att säga det. Så min dröm handlar om att få leva i Hollywood, resa runt i världen för att jobba, träffa nya människor, skapa fotografier och leva i min kreativa värld!  

 

Vem skulle du helst fotografera?

– Den jag främst skulle vilja fotografera är definitivt Gemma Ward, hon har ett utseende som tilltalar mig otroligt mycket och har gjort sedan jag var 14 år!

 

Vilka bloggar följer du själv?

– Jag följer mycket olika bloggar, främst mode- och fotobloggar för att få inspiration. En blogg jag på senaste tiden har fastnat för är Lex Weinstein som reser runt i världen och bara inspirerar!

 

Bild från ett samarbete med annan bloggerska, på bild Marielle Wiklund.  

 

Vad fick dig att börja blogga?

– Anledningen till att jag började blogga var för att mina kompisar hade bloggar, det var väl lite under fjortisperioden. Jag tyckte det verkade roligt att ta bilder och lägga upp dem. De senaste två åren har jag använt min blogg för att lägga upp mina fotografier och mer tankar kring mina drömmar om Hollywood.

 

Berätta tre saker om dig själv som många inte vet: 

– Hm, den var svår...
1. Jag kan se en film varje dag i flera veckor, tills jag kan varenda replik. Vilket många inte förstår sig på. 
2. Jag är fynd- och rea-freak, min garderob består i princip endast av fynd.
3. Jag kan inte ha vita kläder, då fläckarna dyker upp utan att ens ha tagit på mig plagget.

 

IDAS BLOGG HITTAR DU HÄR!

 

Gilla
Visa fler kategorier