Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Ulf lägger in "flaskpost" i Metro-tidningar

blogg.se 20/04
Ulf skriver ut 40 kopior av en egenskriven text och häftar in denna i tidningar. "Syftet med Flaskposten är att sprida positiv energi i vardagens kalla klimat."

Vi tyckte att Ulf lät som en skön lirare som körde en modern variant på flaskpost i en allt mer digital värld.
Så vi kunde inte låta bli att intervjua honom. 
Det kom även fram att denna ståtliga karl även har gjort en Hole in one, under sin första golfrunda. På plats var även Helena Bergström.
Inga konstigheter. 

 

 

 

Berätta om dig själv:
– Oj, denna klassiska fråga: ”Vem är jag?” Utåt sett så är jag en två meter lång nittonåring från Stockholm som studerar sista året på gymnasiet. Men tittar man inåt är det lite svårare att svara på vem jag är. Där inne rör sig ett virrvarr av tankar och känslor som ständigt skiftar och drar åt olika håll. Men jag vågar i alla fall påstå att jag är en livsglad människa som inte överlever utan vardagsfilosoferande kombinerat med en jäkla massa humor! I övrigt har jag ingen aning om vem jag är.

 

 

Berätta om flaskpost-projektet…
– Flaskpost-projektet går ut på att jag varje morgon skriver ut cirka 40 exemplar av en text jag skrivit kvällen innan. I texterna försöker jag blanda humor och allvar – jag vill uppmana till både skratt och reflektion. Sedan går jag med texterna till närmaste tunnelbanestation och roffar åt mig 40 Metro-tidningar där jag sedan häftar in dem. Därefter lägger jag tillbaka tidningarna med de inhäftade texterna i tidningsställen och så får de fritt cirkulera i Stockholms tunnelbanor och överraska alla som läser dem! Det är verkligen som den moderna människans flaskpost!

 

Ha, ha. Rolig idé. Hur kom du på detta?
– Idén kom till mig som ett resultat av två tankar som krockade, kan man säga. Jag har alltid tänkt och förundrats av hur människor beter sig på tunnelbanan. Alla sitter stela och tysta och försöker till varje pris undvika ögonkontakt med någon annan. Det är en sådan tråkig miljö. Sedan har jag alltid velat nå ut till främmande människor, det har varit en sådan kittlande tanke, men jag har aldrig vetat hur. När jag var liten älskade jag historier om anonyma flaskposter som hittades på stränder och jag brukade fantisera om att släppa hemliga lappar över städer när jag flög utomlands. Och så slog det mig plötsligt för två veckor sedan när jag satt på tunnelbanan på väg hem, vilken klockren idé det skulle vara att smuggla ner små uppmuntrande texter i Metrotidningarna, och en vecka senare delade jag ut det första numret av Flaskposten.

 

Vad har du fått för reaktioner?
– Jag har endast publicerat tre nummer av Flaskposten än så länge – jag började i förra veckan – så jag har inte hunnit få så mycket respons ännu, förutom vänner såklart som tycker att det är en rolig idé. Ett par stycken har kommenterat på bloggen och uppmuntrat mig att fortsätta, jag har faktiskt inspirerat en annan bloggare att skriva sin egen flaskpost i den lilla by hon bor i. Men de bästa reaktionerna jag fått är de som sker på tunnelbanan när jag spionerar på de som läser mina Flaskposter. Att sitta mitt emot någon som läser min text och se personen spricka upp i ett leende, det är oslagbart.

 

 

Vad vill du ha ut av detta? 
– Syftet med Flaskposten är att sprida positiv energi i vardagens kalla klimat. Varje morgon åker tusentals morgontrötta resenärer fram och tillbaka genom Stockholm. Plötsligt ser en av dessa en text inhäftad i en Metrotidning. ”Vad kan det här vara?” tänker han. Spänningen växer i hans kropp, det kan vara precis vad som helst. Att läsa texten blir ett litet äventyr i vardagen. Oavsett om folk gillar det jag skriver eller inte så är själva överraskningen och läsandet i sig, ett spänningsmoment som ger morgonen lite extra färg. Och förhoppningsvis så tar några till sig det jag skriver och funderar lite extra över tillvaron och låter sig inspireras. 

 

Vad hittar man på din blogg?
– Min blogg innehåller lite allt möjligt! Jag gillat att vända och vrida på saker och ting, så lite filosofi dyker upp lite här och var. Sedan är humor något jag inte klarar mig utan, så det dyker också upp, oftast i form av att jag skrattar åt mig själv. Men jag vill även kunna visa mig sårbar, och beskriva mörka känslor så som ångest, meningslöshet med mera. Jag tycker att allt för många döljer hur de mår. Det är inte nyttigt. Jag gillar även skriva litterära texter, så emellanåt kan det hända att jag lägger upp en novell.

 

Berätta tre saker om dig själv som många inte vet…

1. Jag har gjort en Hole-in-one med Helena Bergström, vilket dessutom var på min första golfrunda. Att jag träffade bollen totalt fel är bara en parentes.


2. På grund av att jag är så lång och stel så grymtar jag som en gubbe varje gång jag reser mig upp. Väldigt störande!

 

 3. När jag var 13 år gammal och skulle komma närmare min mamma så såg vi på film –jättefin tanke – problemet var bara att vi såg ”Brokeback mountain”. Det var väldigt, väldigt många obekväma tystnader under en och samma kväll.

 

Du hittar Ulf blogg här 

 

Gilla
Visa fler kategorier